Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019

Αυτή είναι δουλειά: Παίρνει 25.000 ευρώ την εβδομάδα για να κάθεται και να πίνει τσάι

Στα 39 του πιθανότατα κάνει την καλύτερη δουλειά στον κόσμο.
Αν όχι την καλύτερη, μία που θα ζήλευαν εκατομμύρια άλλο στον πλανήτη.

Ο Ρομπ Γκριν είναι μια περίπτωση προς... μελέτη και ανάλυση. Παίρνει 25.000 ευρώ την εβδομάδα. Πάρα πολύ καλά μέχρι εδώ, χρήματα που άλλοι χρειάζονται χρόνια για να τα δουν στον λογαριασμό τους. Βλέπει ποδοσφαιρικά παιχνίδια από τον πάγκο και πίνει το τσάι του άνετος. Ακόμη καλύτερα.

Ο Βρετανός τερματοφύλακας ανήκει στην Τσέλσι και ουσιαστικά βρίσκεται πίσω από τον Κέπα και τον Καμπαγιέρο στην Τσέλσι ως βοηθητικός. Εχει αποδεχθεί ότι δεν πρόκειται ποτέ να παίξει. Και φέτος όντως δεν έχει αγωνιστεί ποτέ! Ούτε δευτερόλεπτο με την Τσέλσι.

Είναι έμπειρος, στρατιώτης της ομάδας και ουσιαστικά δάσκαλος για τους νεότερους συμπαίκτες του.


Ο ίδιος πως βλέπει αυτή την εμπειρία του; «Δεν είναι κάτι που σχεδιάζεις ούτε κάτι που επιζητάς το να είσαι 3ος τερματοφύλακας, ωστόσο, όσο μεγαλώνεις, τόσο αλλάζει ο ρόλος σου στο ποδόσφαιρο. Πηγαίνω σε όλες τις προπονήσεις, συμμετέχω σε όλα τα meetings της ομάδας, κάνω το ζέσταμα στα παιχνίδια, βοηθάω όπως και όσο μπορώ, επιστρέφω μπάλες στο γήπεδο για να συνεχιστεί το παιχνίδι... Τότε, όταν οι υπόλοιποι ετοιμάζονται να μπουν στον αγωνιστικό χώρο για να παίξουν, εγώ απλά πηγαίνω να πάρω ένα τσάι και κάθομαι πίσω από τον πάγκο για να παρακολουθήσω τα παιχνίδια...».

Ο 39χρονος άλλοτε τερματοφύλακας της εθνικής Αγγλίας υπέγραψε το καλοκαίρι του 2018 συμβόλαιο συνεργασίας για ένα χρόνο. Ο Γκριν βρισκόταν στην Χάντερσφιλντ την περσινή σεζόν χωρίς πάντως να αγωνιστεί ενώ στο παρελθόν έχει αγωνιστεί σε Νόριτς, Γουέστ Χαμ, ΚΠΡ και Λιντς. Τελευταία του συμμετοχή ήταν στις 22 Αυγούστου του 2017 στη νίκη της Χάντερσφιλντ με 5-1 επί της Νιούπορτ για το βρετανικό Λιγκ Καπ.

Εκτοτε παρακολουθεί τα ματς από τον πάγκο, πίνει το τσάι του χαλαρός και παίρνει χρήματα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ