Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

Παστέλι σπιτικό

Φτιάξτε μόνοι σας πανεύκολο σπιτικό παστέλι, με υλικά της επιλογής σας.

ΥΛΙΚΑ
  • 400 γρ. μέλι
  • 250 γρ. σουσάμι
  • 50 γρ. φουντούκια
  • 50 γρ αμύγδαλα
  • 50 γρ. ανάλατα φιστίκια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε το σουσάμι και τους ξηρούς καρπούς και τα ψήνουμε για 3-5΄.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μέλι μέχρι να αρχίσει να βράζει. Βγάζουμε τον αφρό και στη συνέχεια προσθέτουμε το σουσάμι και τους ξηρούς καρπούς που έχουν ψηθεί ελαφρώς. Ανακατεύουμε καλά για περίπου 10΄ ώστε να απορροφηθεί αρκετά το μέλι.
Βγάζουμε ½ κουταλιά από το μίγμα μας σε ένα καθαρό πιάτο και το αφήνουμε να κρυώσει. Αν ξεκολλάει από το πιάτο, τότε είναι έτοιμο.
Απλώνουμε σε ένα μεγάλο ταψί φούρνου μια λαδόκολλα, και με ένα πινέλο την αλείφουμε με λάδι. Ρίχνουμε το μίγμα του παστελιού και με βρεγμένο χέρι (ή και με τον πλάστη) απλώνουμε καλά ώστε να έχει παντού το ίδιο πάχος.
Με ένα μεγάλο μαχαίρι που έχουμε λαδώσει κόβουμε σε όποιο μέγεθος προτιμάμε και αφήνουμε να κρυώσει. Διατηρούμε τα παστέλια μας σε γυάλινο μπολ, με λαδόκολλες μεταξύ τους για να μην κολλήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ