Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

Το πλαστό διαβατήριο του Κιμ Γιονγκ Ουν -Το έπαιζε Βραζιλιάνος, ταξίδευε στη Δύση

Για πρώτη φορά στην δημοσιότητα δόθηκαν τα βραζιλιάνικα διαβατήρια που χρησιμοποιούσε ο Κιμ Γιονκ Ουν και ο πατέρας του, από όταν προσπαθούσαν να ταξιδέψουν παράνομα προς τις δυτικές χώρες το ‘90.

Συγκεκριμένα, το πλαστό διαβατήριο είχε εκδοθεί από την πρεσβεία της Βραζιλίας στην Πάργα τον Φεβρουάριο του 1996 και στην φωτογραφία φαίνεται ο Κιμ Γιονγκ Ουν σε νεότερη ηλικία.

Επίσης, στην βραζιλιάνικη ταυτότητα ο Κιμ ονομάζεται Τζόζεφ Πουάγκ, και εμφανίζεται γεννηθείς στη 1η Φεβρουαρίου του 1983 στο Σάο Πάουλο της Βραζιλίας.«Αυτό δείχνει την επιθυμία της οικογένειας για ταξίδια σε μία προσπάθειά της να «χτίσει» ένα πλάνο διαφυγής, σε περίπτωση που το χρειαζόταν» αναφέρουν πηγές από την ασφάλεια.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Εξωτερικών της Βραζιλίας δήλωσε πως ερευνά την υπόθεση, ενώ η πρεσβεία της Βόρειας Κορέας στην Βραζιλία αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.

Μια ανώνυμη πηγή της Βραζιλίας δήλωσε ότι τα δύο αυτά διαβατήρια ήταν νόμιμα έγγραφα όταν αποστέλλονταν ως κενά σε προξενεία.

Σύμφωνα με πηγές της ασφάλειας τα ίδια διαβατήρια χρησιμοποιήθηκαν για να ταξίδια σε Ιαπωνία και Χονγκ Κονγκ, αλλά δεν είναι γνωστό αν εκδόθηκαν κι άλλα.

Φωτογραφία: AP

Βέβαια πολλά είναι τα δημοσιεύματα που έχουν αναφέρει πως ο Κιμ Γιονκ Ουν έχει βρεθεί σε διάφορες χώρες ανά τον κόσμο.

Το 2011 μία ιαπωνική εφημερίδα είχε γράψει πως ο ίδιος είχε επισκεφτεί το Τόκιο ως Βραζιλιάνος το 1991, πριν εκδοθούν τα παραπάνω διαβατήρια.

Επίσης είναι γνωστό ότι ο νεότερος Κιμ έχει σπουδάσει στην Ελβετία χρησιμοποιώντας μια πλαστή ταυτότητα του γιου του σοφέρ της Βορεικορεατικής πρεσβείας.

Πάντως σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ακόμη και το μηχάνημα ανίχνευσης προσώπων έδειξε πως το πρόσωπο της φωτογραφίας δεν είναι άλλο από αυτό του Κιμ Γιονγκ Ουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ