Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

«Μυστικά της οδού Ολύμπου»

Σάββατο 3 Μαρτίου
Ακολουθούμε τον Κωστή Ζαφειράκη σε ένα βιωματικό και γεμάτο προσωπικές αναμνήσεις αστικό και γαστρονομικό περίπατο σε έναν από τους πλέον πυκνοκατοικημένους δρόμους της Θεσσαλονίκης.
‘Ένα σημαντικό μνημείο γίνεται χώρος για παιδικό παιχνίδι, η δεκαετία του ’80 και τα ίχνη που άφησε εδώ και εκεί, τα αυγά του Ποζέλι και τα μάρμαρα του Κούδα, ο Πικιώνης και μερικά ακόμη πρόσωπα που κρύβονται σε σημεία που περιμένουμε και δεν περιμένουμε, τα στραγάλια που έφτασαν στη NASA, ένας νέος χώρος αφιερωμένος σε κουζίνα με ανησυχίες, μανάβικα που δεν υπάρχουν πια, ένα πατσατζίδικο που ευτυχώς υπάρχει ακόμη αποτελούν σταθμούς σε μια διαδρομή απολαυστική και εξομολογητική.

Σημείο συνάντησης: Έξω από την Εκκλησία των Αγίων Αποστόλων
Ώρα: 11:00
Συμμετοχή: 15 ευρώ
Πληροφορίες/ κρατήσεις:info@thessalonikiwalkingtours.com & 6978186900-1
www.thessalonikiwalkingtours.com 
Η ομάδα Thessaloniki Walking Tours ιδρύθηκε το φθινόπωρο του 2013 στη Θεσσαλονίκη και μέσα από καλά σχεδιασμένους θεματικούς περιπάτους ανασύρει τη μνήμη μιας πολυπολιτισμικής πόλης, συνδέοντας το χθες με το σήμερα. Οι περίπατοι που προτείνει, διασκεδαστικοί αλλά και τεκμηριωμένοι. Αναζητά τις ανθρώπινες ιστορίες που κρύβονται πίσω από τα σημαντικά μνημεία της, τους δρόμους, τις πλατείες, τις γειτονιές αλλά και τις μυστικές της γωνιές. Ιστορία, τέχνη, αρχιτεκτονική, γεύσεις και αρώματα αποτελούν τη βάση μιας βιωματικής εμπειρίας για ξεχωριστή σύνδεση με την πόλη, τη σύνθετη ταυτότητά της, τους ανθρώπους της και τις συνήθειές τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ