Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

Το έξυπνα θερμαινόμενο μπουφάν

Ένα κομψό και για όλες τις ώρες μπουφάν σε κρατά ζεστό όλες τις ώρες, ρυθμίζοντας αυτόματα την επιθυμητή θερμοκρασία. Τη δική σου επιθυμητή θερμοκρασία φυσικά.

«Mercury Intelligent Heated Jacket» το λένε και θα κυκλοφορήσει από τη Ministry of Supply, καθώς βρήκε τη χρηματοδότηση του κόσμου στη δημοφιλή πλατφόρμα Kickstarter και με το παραπάνω.

Κάτω από το αδιάβροχο εσωτερικό του κρύβονται μια σειρά από θερμαινόμενες ίνες άνθρακα. Κι ενώ αυτό είναι από μόνο του εντυπωσιακό ως τεχνολογικό επίτευγμα, το μπουφάν είναι εφοδιασμένο και με τεχνητή νοημοσύνη. Λειτουργεί δηλαδή ως έξυπνος θερμοστάτης, που συλλέγει δεδομένα για την εξωτερική θερμοκρασία αλλά και τη θερμότητα του σώματός μας, ακόμα και δεδομένα που έχουν να κάνουν με την κίνησή μας.Και μετά συνδυάζει όλες αυτές τις πληροφορίες με τις προσωπικές μας προτιμήσεις, μέχρι να μάθει τελικά τα γούστα μας και να μας κρατάει όσο ζεστούς θέλουμε κάθε φορά.

Μέσω εφαρμογής δουλεύει και μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί του ακόμα και φωνητικά, με έναν έξυπνο βοηθό σαν το Alexa της Amazon. Όσο για τους αισθητήρες θερμότητας, έχουν αμελητέο βάρος, κι έτσι δεν είναι καθόλου ογκώδες το γκατζετάκι που φοράς και δεν καταλαβαίνεις από κρύα.

Αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο του 2018.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ