Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

Πάνω από 1.000 μαθητές Λυκείων της Θεσσαλονίκης θα ενημερωθούν για σπουδές και προοπτικές αποκατάστασης

Την προσωπική τους εμπειρία από τη ζωή στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας θα καταθέσουν και φέτος φοιτητές του Ιδρύματος, ενώ μέλη του διδακτικού προσωπικού θα παρουσιάσουν τις Σχολές και τα Τμήματα του Πανεπιστημίου, κατά την καθιερωμένη εκδήλωση «Μαθαίνω πριν Σπουδάσω»,
τη Δευτέρα 5 και την Τρίτη 6 Μαρτίου 2018, από τις 9 το πρωί μέχρι τη 1 μετά το μεσημέρι, στο Αμφιθέατρο Τελετών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν όπως κάθε χρόνο περισσότεροι από 1.000 μαθητές Λυκείου, οι οποίοι έχουν επιλεγεί από τα σχολεία του νομού Θεσσαλονίκης βάσει του ενδιαφέροντός τους για τις Σχολές και τα Τμήματα του Ιδρύματος.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, -η οποία αποτελεί συνδιοργάνωση του Γραφείου Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με τα Κέντρα Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού του νομού Θεσσαλονίκης-, Πρόεδροι των Τμημάτων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και άλλα μέλη ΔΕΠ θα κάνουν αναλυτική παρουσίαση στους μαθητές των σπουδών και των διαδικασιών φοίτησης, καθώς και τις προοπτικές απασχόλησης, μετά την αποφοίτησή τους.

Συγκεκριμένα, κάθε εισηγητής θα παρουσιάσει:
· τα γνωστικά αντικείμενα που θεραπεύει το Τμήμα στο οποίο ανήκει
· το πρόγραμμα σπουδών
· τις κατευθύνσεις ειδίκευσης του Τμήματος, εφόσον υπάρχουν
· τις διαφορές του Τμήματος με τα Τμήματα άλλων Πανεπιστημίων τα οποία προσφέρουν αντίστοιχες ειδικότητες
· τα προγράμματα κινητικότητας φοιτητών, αλλά και τη δυνατότητα πρακτικής άσκησης στο Τμήμα
· τις δυνατότητες για μεταπτυχιακές σπουδές στο ίδιο το Τμήμα
· τους τομείς στους οποίους μπορούν να απασχοληθούν οι απόφοιτοι του Τμήματος

Επίσης, θα γίνει αναφορά στα εργαστήρια καθώς και σε συμπληρωματικές υποστηρικτικές υπηρεσίες που προσφέρει το κάθε Τμήμα, όπως ενισχυτική διδασκαλία, ομάδες εργασίας, αλλά και τους ιδιαίτερους χώρους που διαθέτει καθένα από αυτά, όπως το στούντιο ηχογραφήσεων του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης.

Ακόμη, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα πραγματοποιηθούν παρουσιάσεις από τις Συμβούλους Σταδιοδρομίας του Γραφείου Διασύνδεσης αναφορικά με τους τρόπους αξιοποίησης των σπουδών, αλλά και τις δράσεις του Γραφείου.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν και καθηγητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και Σύμβουλοι Επαγγελματικού Προσανατολισμού, μέσω των οποίων αναμένεται η διάχυση των πληροφοριών που παρουσιάζονται, σε μεγαλύτερο αριθμό μαθητών. Πρέπει να σημειωθεί ότι η εκδήλωση θα βιντεοσκοπηθεί και θα αναρτηθεί στον ιστότοπο του Γραφείου Διασύνδεσης, προκειμένου να μπορέσουν να την παρακολουθήσουν και όσοι μαθητές δεν κατάφεραν να παρευρεθούν.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του Γραφείου Διασύνδεσης: https://dasta.uom.gr/Career/Events/35384.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ