Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Ποια τρόφιμα δεν πρέπει να ξαναζεστάνετε

Υπάρχουν τρόφιμα που θα μπορούσαν, αν τα ξανά ζεστάνεις να ζημιώσουν την υγεία σου αφού μπορούν να προκαλέσουν ως και τροφική δηλητηρίαση.

Ο φούρνος μικροκυμάτων έχει κερδίσει τα τελευταία χρόνια τη θέση του στις περισσότερες κουζίνες, με τους περισσότερους να ξαναζεσταίνουν περισσεύματα φαγητού.

Το μυστικό για να βεβαιωθείτε ότι θα φάτε με ασφάλεια βρίσκεται στο μαγείρεμα, την καθαριότητα, την ψύξη και τη διασταυρούμενη μόλυνση ή αποφυγή της, όπως αναφέρει η Mirror.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό τα τρόφιμα να μαγειρευτούν επιμελώς και ιδιαίτερα το κρέας προκειμένου να σκοτωθούν όλα τα επιβλαβή βακτήρια που μπορεί να περιέχει.

Όταν όμως πρόκειται για ξαναζεσταμένο φαγητό, θα πρέπει να προσέχετε να μην το ξαναζεσταίνετε πάνω από μια φορά.

Τα τρόφιμα που πρέπει να αποφύγετε να ξαναζεσταίνετε:
  • Σέλινο
  • Αυγά
  • Σπανάκι
  • Μανιτάρια
  • Πατάτες
  • Κοτόπουλο
  • Παντζάρια
  • Ρύζι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ