Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Ηφαιστίωνα «δείχνουν» νέα ευρήματα από την Αμφίπολη

Τον αδελφικό φίλο του Αλέξανδρου, Ηφαιστίωνα δείχνουν νέα ευρήματα από την Αμφίπολη που παρουσίασε η Κατερίνα Περιστέρη.

Νέα στοιχεία από την Αμφίπολη δειχνουν ότι στο ταφικό μνημείο είναι θαμμένος ο Ηφαιστίωνας. Επίσης, το ταφικό μνημείο είναι πολύ πιθανόν ότι αποδίδεται στον προσωπικό αρχιτέκτονα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, του Δεινοκράτη.

Αυτό προκύπτει από όσα είπε η επικεφαλής αρχαιολόγος της ανασκαφής στον τύβο Καστά, Κατερίνας Περιστέρη, σε σημερινή εκδήλωση που διοργανώνεται στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με τίλο «Ερευνώντας τον τύμβο Καστά Αμφίπολης: 2012-2014».

Σύμφωνα με την Κατερίνα Περιστέρη, στον τύμβο Καστά βρέθηκε το Μονόγραμμα του Ηφαιστίωνα. Στον επίλογο της ομιλίας της, αποκάλυψε ότι οι αρχαιολόγοι εντόπισαν ευρήματα με την σφραγίδα του προσωπικού αρχιτέκτονα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, του Δεινοκράτη.

Επισήμανε επίσης ότι ο τύμβος έχει υποστεί πολυάριθμες λεηλασίες μέχρι τον καιρό των τελευταίων Μακεδόνων και υπογράμμισε ότι τα στοιχεία αποκαλύπτουν την ύπαρξη λατρευτικού χώρου εντός του μνημείου για μεγάλο ήρωα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ