Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Σίγουρα θα είναι υποψήφιος ο Βαγγέλης (video)

Μπορεί να μην έχει ανακοινώσει τίποτα, μπορεί να κρατά κλειστά τα χαρτιά του ακόμη αλλά οι δηλώσεις του δείχνουν ότι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης το πήρε απόφαση και θα είναι υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Μεϊμαράκης ακόμη και σήμερα (29.09.2015) δεν θέλησε να αποκαλύψει τις επόμενες κινήσεις του. Άφησε να εννοηθεί ότι θα είναι υποψήφιος, χωρίς ωστόσο να προβεί σε κάποια ανακοίνωση τονίζοντας ότι η κατάθεση μιας υποψηφιότητας δεν είναι μια απλή υπόθεση καθώς θα πρέπει να συνοδεύεται από μια συνολική πολιτική πρόταση.

Φαίνεται όμως ότι οι ασφυκτικές πιέσεις, όπως αναφέρει το περιβάλλον του, που δέχτηκε από πολλά στελέχη του κόμματος τα οποία του ζητούσαν να είναι υποψήφιος, ο κ. Μεϊμαράκης το... πήρε απόφαση και όλα έχουν "κλειδώσει" εκτός από την ημερομηνία ανακοίνωσης. Αλλά κι αυτή δεν θα αργήσει πολύ, αφού την Παρασκευή (02.10.2015) λήγει η προθεσμία για την κατάθεση των υποψηφιοτήτων.

"Οι ανακοινώσεις γι' αυτό το θέμα δεν είναι μια απλή δήλωση, θέλει περίσκεψη, θέλει πρόταση θέλει υπογραφές. Θα ήταν εύκολο για μένα να πω το ναι ή το όχι όμως το σκέφτομαι πάρα πολύ σοβαρά και την απόφασή μου θα την ανακοινώσω την ώρα που εγώ θα κρίνω" δήλωσε σήμερα (29.09.2015).

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έχει επίσης αποφασίσει, όπως είπε μιλώντας νωρίτερα την Τρίτη μιλώντας στους δημοσιογράφους που τον περίμεναν έξω από τα γραφεία της ΝΔ στη Συγγρού, να μην ζητήσει υπογραφές από βουλευτές ή στελεχών εκλεγμένων στην περιφέρεια.

Θέλει με τον τρόπο αυτό να μη δημιουργήσει ένα διχαστικό κλίμα. Γι’ αυτό και θα "μαζέψει" τις 50 υπογραφές που απαιτούνται από στελέχη του κόμματος, που δεν είναι εκλεγμένα. Επιμένει, δε, στη θέση πως η διαδικασία της εκλογής του προέδρου πρέπει να αλλάξει και να μη γίνει από τη βάση.

Η εκλογή του νέου αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας θα γίνει πιο νωρίς και προγραμματίζεται να γίνει (το πιθανότερο) την 1η Νοεμβρίου. Υπήρχαν σκέψεις να γίνει ακόμη πιο νωρίς, αλλά... "έπεφτε" πάνω στην αργία της 28ης Οκτωβρίου και έτσι αυτή η σκέψη εγκαταλείφθηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ