Δείτε μια συνταγή εύκολη και ταυτόχρονα νόστιμη, για να σερβίρεται στο οικογενειακό τραπέζι την πατάτα αλλιώς, αφού υπάρχει τρόπος να εντυπωσιάσεις με ένα πιάτο ελληνικό.
Υλικά - Για 4-6 άτομα
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό βράζουμε τις πατάτες για 15 λεπτά, στην ίδια κατσαρόλα συνεχίζουμε με τα λαχανικά και τα βράζουμε για 7 λεπτά, ίσα- ίσα να μαλακώσουν.
Στη συνέχεια Ρίχνουμε τα ελαφρώς βρασμένα λαχανικά στο μπλέντερ και τα χτυπάμε για πολύ λίγο ίσα ίσα να θρυμματιστούν.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα βρασμένα λαχανικά, τις πατάτες, το αλεύρι, κορν φλάουρ, άνηθο, μαϊντανό, δυόσμο, αλάτι, πιπέρι, και πλάθουμε σουτζουκάκια.
Τα τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι, από τις δυο μεριές για 5 λεπτά μέχρι να χρυσίσουν.
Σερβίρουμε με νηστίσιμο ρύζι με σταφίδες και κουκουνάρι.
Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά
Υλικά - Για 4-6 άτομα
- 2 κουταλιές της σούπας άνηθο
- 1 τέταρτο φλιτζανιού τσαγιού κορν φλάουρ
- 1 τέταρτο φλιτζανιού τσαγιού αλεύρι
- 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό
- 1/2 κιλό πατάτες βρασμένες
- 200 γραμμάρια καρότα ελαφρώς βρασμένα
- 1/2 κούπα αρακά βρασμένο ελαφρώς
- 3-4 μέτρια κολοκυθάκια βρασμένα ελαφρώς
- 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο δυόσμο
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό βράζουμε τις πατάτες για 15 λεπτά, στην ίδια κατσαρόλα συνεχίζουμε με τα λαχανικά και τα βράζουμε για 7 λεπτά, ίσα- ίσα να μαλακώσουν.
Στη συνέχεια Ρίχνουμε τα ελαφρώς βρασμένα λαχανικά στο μπλέντερ και τα χτυπάμε για πολύ λίγο ίσα ίσα να θρυμματιστούν.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα βρασμένα λαχανικά, τις πατάτες, το αλεύρι, κορν φλάουρ, άνηθο, μαϊντανό, δυόσμο, αλάτι, πιπέρι, και πλάθουμε σουτζουκάκια.
Τα τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι, από τις δυο μεριές για 5 λεπτά μέχρι να χρυσίσουν.
Σερβίρουμε με νηστίσιμο ρύζι με σταφίδες και κουκουνάρι.
Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ