Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Προσοχή! Παριστάνουν τους ελεγκτές του ΕΦΕΤ και αρπάζουν μεγάλα ποσά

Στις αρμόδιες δικαστικές και αστυνομικές αρχές έχει απευθυνθεί ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) για την αντιμετώπιση φαινομένων αντιποίησης αρχής.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, εσχάτως παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων αντιποίησης αρχής που αφορούν τον ΕΦΕΤ, με σκοπό την εξαπάτηση των επιχειρήσεων παραγωγής, διάθεσης, εμπορίας τροφίμων, μαζικής εστίασης, κλπ.

Συγκεκριμένα, άτομα άγνωστα στον ΕΦΕΤ, προσποιούμενα τους ελεγκτές ή περιφερειακούς επιθεωρητές του φορέα, προσπαθούν να αποσπάσουν χρήματα από τους εκπροσώπους των επιχειρήσεων είτε για να αποφύγουν αυτοί διοικητικές ή ποινικές κυρώσεις που δήθεν αφορούν τις επιχειρήσεις τους είτε, χρησιμοποιώντας πλαστές σφραγίδες του ΕΦΕΤ και ψεύτικα ΑΦΜ, για να τους εφοδιάσουν με μπλοκάκια παραπόνων καταναλωτή.

Λόγω της ευρείας διασποράς των κρουσμάτων που αναφέρθηκαν ανά την επικράτεια, ο ΕΦΕΤ οδηγείται στο συμπέρασμα ότι πρόκειται μάλλον για οργανωμένη μορφή εγκλήματος. Ο ΕΦΕΤ επισημαίνει ότι οι ελεγκτές του ΕΦΕΤ κατά τη διάρκεια οποιουδήποτε ελέγχου ασχολούνται αποκλειστικά με τα εκ του θεσμικού τους πλαισίου προβλεπόμενα και απέχουν από όποια άλλη δραστηριότητα έξω από αυτό. Επίσης, οι ελεγκτές του ΕΦΕΤ φέρουν πάντοτε την υπηρεσιακή ταυτότητα και εντολή ελέγχου, τις οποίες επιδεικνύουν, όταν προσέρχονται για έλεγχο.

Ο ΕΦΕΤ εφιστά την προσοχή σε όλες τις συναφείς με τα τρόφιμα επιχειρήσεις, ώστε σε περίπτωση που οι προσερχόμενοι δήθεν ελεγκτές του ΕΦΕΤ δεν πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις, να προσφεύγουν άμεσα στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα και να καταγγέλλουν το συμβάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ