Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Π.ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΓΙΑ ΝΙΚΟ ΦΙΛΗ: Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΣΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΡΤΥΡΑ ΤΟ ΗΘΟΣ ΤΟΥ

Σχολιάζοντας τις θέσεις του Υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη στο θέμα της Γενοκτονίας των Ποντίων και την αλλοπρόσαλλη στάση του ίδιου Υπουργείου στο θέμα του μαθήματος των Θρησκευτικών, ο πρώην Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Δεν αποκλείεται οι ¨προοδευτικές¨ θέσεις του συντρόφου Φίλη να ήταν και το διαβατήριο του για την ανάρρηση του στη θέση του Υπουργού Παιδείας.

Η έλλειψη σεβασμού απέναντι στους εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Ανατολίας μαρτυρά το ήθος ενός ανθρώπου που τον ενδιαφέρει μόνο να προκαλεί, προσβάλλοντας βάναυσα την ιστορική μνήμη.

Την ίδια ώρα, η δήθεν ¨γκάφα¨ στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας, όπου η προαναγγελία της συνάντησης του συντρόφου Φίλη με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών συνοδεύεται από μια φωτογραφία του Μουσείου της Ακρόπολης όπου απεικονίζονται τα… οπίσθια αγαλμάτων, είναι άκρως ενδεικτική της στάσης της ηγεσίας του Υπουργείου απέναντι στην Εκκλησία. Μιας Εκκλησίας που είναι πλέον επιτακτική ανάγκη να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να απαντήσει στις προκλήσεις με μια φωνή, μέσω της Ιεράς Συνόδου.

Είναι σαφές πως η ¨δεύτερη φορά Αριστερά¨ έρχεται με φόρα για να γκρεμίσει την εθνική και θρησκευτική ταυτότητα των Ελλήνων, να καταργήσει το μάθημα των θρησκευτικών, να αλλάξει τα βιβλία Ιστορίας, να εφαρμόσει στην πράξη τις εθνομηδενιστικές θεωρίες της.

Και δεν αμφιβάλει κανείς πως καλύτερος από τον μόνιμο θαμώνα τηλεοπτικών παραθύρων και πριμοδοτούμενο του συστήματος Νίκο Φίλη, δύσκολα μπορούσε να βρεθεί για να εφαρμόσει την πολιτική τους…»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ