Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Τούντορ: Ο Μπερμπάτοφ θα βρίσκεται στην βασική ενδεκάδα

Μια θέση στον τελικό... του Europa League, βλέπει για την Ντόρτμουντ ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Ιγκορ Τούντορ. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι ο “Δικέφαλος” θα μπει στο παιχνίδι για να χάσει.

«Παίζουμε με το φαβορί τη διοργάνωσης. Διαθέτει τους καλύτερους παίκτες που υπάρχουν στο Europa League και θα φτάσει στον ημιτελικό ίσως και στον τελικό. Εμείς ετοιμαζόμαστε για να νικήσουμε και από εκεί και πέρα θα δούμε πώς θα συγκριθούμε με αυτούς τους παίκτες», ανέφερε ο κόουτς της ομάδας της Θεσσαλονίκης και για το πώς θα παίξει τόνισε: «Δεν είναι εύκολο να αλλάξεις την φιλοσοφία σου, μπορεί να μπερδέψεις την ομάδα. Το καλό είναι να προσαρμοστείς και να κάνεις κάποιες μικρές αλλαγές, ίσως με κάποιον παίκτη που παίζει καλύτερα αμυντικά. Στο τέλος της ημέρας, όμως, μετράει μόνο η ομάδα. Δεν μπορείς να παίξεις μόνο άμυνα. Μπορούμε να δουλέψουμε στην προπόνηση λίγο παραπάνω στην άμυνα αλλά θα μπούμε στο γήπεδο για να είμαστε επιθετικοί. Θα διεκδικήσουμε τις ευκαιρίες μας. Η προσέγγιση μας δεν αλλάζει επειδή λείπουν πέντε παίκτες της Ντόρτμουντ. Είναι βέβαια κάτι καλό για εμάς, αν είχα και εγώ την δυνατότητα να επιλέξω το ίδιο θα έκανα».

Για το “κίνητρο” των “ασπρόμαυρων” παικτών στο ματς είπε: «Όλα τα ματς είναι σημαντικά. Τέτοια παιχνίδια αρέσουν σε όλους. Για τους προπονητές είναι πιο εύκολα γιατί όλοι οι παίκτες θέλουν να παίξουν. Μπορεί κάποιοι να λένε ότι σε τέτοιους αγώνες δεν έχεις να χάσεις τίποτα, αλλά η αλήθεια είναι ότι έχεις να χάσεις τρεις βαθμούς. Όταν έχεις να παίξεις με παίκτες όπως ο Μχιταριάν είναι πάντα δύσκολο. Εμείς, πάντως, θα προετοιμαστούμε όπως και με την Ξάνθη. Είναι καλό να έχεις την πολυτέλεια να παίζεις τέτοια παιχνίδια, αλλά εκείνη την στιγμή πρέπει να έχεις το μυαλό σου μόνο στον αγωνιστικό χώρο».

Αναφερόμενος στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, σχολίασε: «Πρέπει να υπάρχουν κάποιες μικρές αλλαγές για να δώσουμε ανάσες σε κάποιους παίκτες. Είμαστε υποχρεωμένοι μετά από τρεις μέρες να παίξουμε ένα ντέρμπι. Αλλά όλες οι ομάδες παίζουν ανά τρεις μέρες. Είναι λογικό να υπάρχει λίγο στο μυαλό μας και ο Ολυμπιακός αλλά δεν μπορείς να το σκέφτεσαι πολύ. Αν θέλουμε να πάρουμε κάτι καλό και από τα δυο πρέπει να τα δούμε ξεχωριστά».

Για το γεγονός ότι η Ντόρτμουντ θα ξεκουράσει βασικούς παίκτες (Παπασταθόπουλος, Χούμελς, Ομπαμεγιάνγκ, Καγκάουα, Γκουντογκάν) κι αν αυτό αποτυπώνει τη διαφορά των δύο ομάδων συμπλήρωσε: «Είναι λογικό, όμως, όταν έχεις τόσο μεγάλη οικονομική δυνατότητα να διαθέτεις πολλές λύσεις. Όλα στο ποδόσφαιρο έχουν να κάνουν με τα χρήματα, αλλά εμείς θέλουμε να αποδείξουμε ότι παίζουν σημαντικό ρόλο και άλλα πράγματα».

Ερωτηθείς αν θ' αγωνιστεί ο Μπερμπάτοφ, έδωσε σαφή απάντηση: «Ο Μπερμπάτοφ θα βρίσκεται στην βασική ενδεκάδα στο αυριανό παιχνίδι. Δεν θέλω να δώσω προγνωστικά για το ματς, θα μπούμε για να κερδίσουμε και θα δούμε τι θα γίνει». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ