Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Με μεγάλη προσέλευση ολοκληρώθηκε ημερίδα για τις διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Με την συμμετοχή διεθνών φορέων ολοκληρώθηκε η εκδήλωση με τίτλο Ethics, governance & Sport: criteria for the allocation of international sporting events σήμερα Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες. Την ημερίδα διοργάνωσε το προεδρείο της διακομματικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τον αθλητισμό, στο οποίο συμμετέχει ως γενικός γραμματέας ο ευρωβουλευτής της ΝΔ κ. Θεόδωρος Ζαγοράκης.

Κεντρικό ζήτημα της ημερίδας αποτέλεσε η προάσπιση των θεμελιωδών αξιών του αθλητισμού κυρίως όσον αφορά την διοργάνωση μεγάλων αθλητικών γεγονότων αλλά και τα κριτήρια επιλογής των κρατών που τις φιλοξενούν. Η διεθνής κοινότητα, θα πρέπει να εργασθεί για την διασφάλιση του αθλητικού ιδεώδους και της αξιοπιστίας των διοργανώσεων, που μπορεί να ενισχυθεί μέσα από την σωστή διακυβέρνηση και την συνεργασία όλων των φορέων.

Στην ημερίδα συμμετείχαν μεταξύ άλλων εκπρόσωποι της UEFA, της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, καθώς και ο εκπρόσωπος του αρμόδιου για θέματα αθλητισμού Ευρωπαίου Επιτρόπου.

Ο Έλληνας ευρωβουλευτής σημείωσε πως "Πρέπει όσοι αγαπάμε τον αθλητισμό, να εργασθούμε από κοινού για την αποκατάσταση της αξιοπιστίας του. Να εργασθούμε για περισσότερη διαφάνεια και αποτελεσματική εφαρμογή των κανόνων." Ο κ. Ζαγοράκης συνέχισε τονίζοντας ότι "δεν πρέπει να επιτρέπουμε σε κανέναν να μειώνει την πραγματική αξία των μεγάλων εκδηλώσεων. Να παραμείνουν στο μυαλό όλων ως γιορτές για τους λαούς όλου του κόσμου. Ο αθλητισμός είναι πανανθρώπινη αξία και πρέπει να λειτουργεί ως χώρος υπεράσπισης των δικαιωμάτων του ανθρώπου."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ