Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Οι επιβάτες κατάλαβαν... Πριν τη συντριβή ακούγονται κραυγές απόγνωσης

Σοκαρισμένη η κοινή γνώμη παρακολουθεί τις εξελίξεις και την ακόμη πιο δραματική τροπή που παίρνει η υπόθεση με τη συντριβή του Airbus της Germanwings στις γαλλικές Άλπεις το πρωί της Τρίτης.

Δεν μπορεί να χωρέσει ο ανθρώπινος νους πως ο συγκυβερνήτης του Airbus 320, ο 28χρονος Andreas Lubitz, που ήταν μόνος του στο πιλοτήριο την ώρα της συντριβής, εσκεμμένα επέλεξε να καταστρέψει το αεροπλάνο....

Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε ο εισαγγελέας της Μασσαλίας Brice Robby κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο συγκυβερνήτης κλειδώθηκε στο πιλοτήριο και ενεργοποίησε το σύστημα καθόδου του αεροσκάφους. Παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες του πιλότου να εισέλθει στο cockpit, ο συγκυβερνήτης δεν άνοιξε την πόρτα και δεν απάντησε ποτέ στην επικοινωνία με τον πύργο ελέγχου.

Ουσιαστικά, ο εισαγγελέας έκανε λόγο για οικειοθελή απόφαση του δεύτερου κατά σειρά χειριστή να μην επιτρέψει την πρόσβαση άλλων στο πιλοτήριο.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε σ' ένα περιστατικό που σημειώθηκε στην αρχή της πτήσης, όταν ο κυβερνήτης ενημερώνει τον συγκυβερνήτη για την πορεία την οποία θα ακολουθήσει το αεροσκάφος μέχρι την προσγείωσή του στο αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ. Ειδικότερα, ο συγκυβερνήτης δεν ζήτησε λεπτομέρειες για το δρομολόγιο (προορισμός, ύψος πτήσης κ.λπ.), γεγονός που δείχνει ότι ήταν αποφασισμένος.

Ο εισαγγελέας επεσήμανε επίσης ότι πρόκειται για Γερμανό πολίτη, ο οποίος δεν βρίσκεται σε λίστα ατόμων που σχετίζονται με εξτρεμιστικές ομάδες που στοχεύουν να θέσουν σε κίνδυνο την εδαφική ακεραιότητα και τη δημόσια ασφάλεια σε χώρες της Δύσης.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ειπώθηκε ακόμη πως, βάσει των δεδομένων από το «μαύρο κουτί», τόσο το πλήρωμα όσο και οι επιβάτες είχαν αντιληφθεί τα όσα τραγικά συνέβαιναν στο μπροστινό τμήμα του αεροπλάνου, καθώς ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν από τη συντριβή ακούγονται κραυγές απόγνωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ