Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΠΟΤΙΜΑ ΤΟ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΑΝΙΧΝΕΥΕΙ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

«Το Πανεπιστήμιο αποτιμά το χθες και ανιχνεύει το αύριο της Θεσσαλονίκης» είναι ο τίτλος εκδήλωσης που διοργανώνουν ο Σύλλογος Αποφοίτων του ΑΠΘ και η Πολιτιστική Εταιρεία Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος και θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 1 Απριλίου 2015 και ώρα 19.00, στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ.

Στην εκδήλωση θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Οι Θησαυροί της Unesco» που δημιούργησε η Πολιτιστική Εταιρεία Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος. Αμέσως μετά, θα γίνει συζήτηση, με διακεκριμένα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας και αποφοίτους ΑΠΘ, για το ρόλο του Πανεπιστημίου στην ανάδειξη της ιστορίας και της πολυδιάστατης φυσιογνωμίας της πόλης, καθώς και στην ανίχνευση του μέλλοντός της.

Ομιλητές στην εκδήλωση είναι οι:
Χρυσούλα Παλιαδέλη, Ομ. Καθηγήτρια της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ,
Νικόλαος Τσινίκας, Καθηγητής του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του ΑΠΘ,
Έλλη Τσιρλιάγκου – Μέρτζιου, Αρχιτέκτονας, ΜΒΑ, απόφοιτη του ΑΠΘ,
Δήμητρα Φουρκαλίδου – Δημοσιογράφος, μεταπτυχιακή φοιτήτρια του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ.

Συντονιστής: Γρηγόρης Τσόκας, Πρόεδρος του Τμήματος Γεωλογίας του ΑΠΘ, Καθηγητής Γεωφυσικής.

Χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Περικλής Μήτκας και ο Πρόεδρος της Πολιτιστικής Εταιρείας, Σταύρος Ανδρεάδης.

Το ντοκιμαντέρ «Οι Θησαυροί της Unesco» είναι ένα ιστορικό ντοκιμαντέρ που καταγράφει και αναδεικνύει το πλούσιο μνημειακό πολιτιστικό απόθεμα της Θεσσαλονίκης, προβάλλοντας την ιστορία, την αρχιτεκτονική, την αισθητική και τη σημασία των 15 μνημείων της πόλης που έχουν χαρακτηρισθεί από την Unesco Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Συγκεκριμένα είναι τα μνημεία: Ροτόντα, Αχειροποίητος, Άγιος Δημήτριος, Μονή Λατόμου (Όσιος Δαβίδ), Αγία Σοφία, Παναγία Χαλκέων, Άγιος Παντελεήμων, Άγιοι Απόστολοι, Άγιος Νικόλαος ο Ορφανός, Αγία Αικατερίνη, μικρή εκκλησία του Σωτήρος Χριστού, Μονή Βλατάδων, Προφήτης Ηλίας, βυζαντινό λουτρό στην Άνω Πόλη και τα τείχη της πόλης, στα οποία συγκαταλέγονται ο Λευκός Πύργος και ο Πύργος του Τριγωνίου).

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ