Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2015

Λοβέρδος για Βαρουφάκη: "Δε καταδέχομαι να σχολιάζω έναν κλόουν που κάθε μέρα λέει άλλα"

Δεν έχει άλλο δρόμο η κυβέρνηση και θα πρέπει να αλλάξει σύντομα πορεία, τόνισε μιλώντας στον focus fm 103,6 ο πρώην υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος . «Κάθε άρνηση στα μέτρα που συμφώνησε θα πρέπει να την αντικαθιστά με κάτι ισοδύναμο και αυτό, αν βρεθεί, εμείς θα το στηρίξουμε. Δεν υπάρχουν μαγικά μέσα. Πέρασαν στα χαμένα δύο μήνες ερασιτεχνισμών, αφού άλλα λέει μέσα και άλλα έξω. Και μετά άλλα έξω κι άλλα μέσα», δήλωσε στους δημοσιογράφους Δημήτρη Βενιέρη και Κώστα Βαραγιάννη

«Πρόκειται για κυβέρνηση πλήρους αφερεγγυότητας. Συγκλήθηκαν τα όργανα της ΕΕ με δική της πρωτοβουλία, παρουσιάζοντας το ως επιτυχία, ενώ τα κατηγορούσε πολύ καιρό πριν αναλάβει»

Αναφορικώς με την διαπραγμάτευση της χώρας σημείωσε ότι η θέση της ΕΕ είναι σαφής και «ζητά να πάμε στην ευρωζώνη και να τα βρούμε , αυτή είναι η γραμμή. Δεν υπάρχει πολιτική διευθέτηση, αν δεν προκύψει συμφωνία με τα όργανα της ευρωπαικής ένωσης και των δανειστών».

Σε ότι αφορά την στάση του για τις επιλογές της κυβέρνησης τόνισε πως «αν μας ζητήσουν να στηρίξουμε το χαμένο τετράμηνο δεν θα στηρίξω, αν όμως ζητήσουν να εναρμονιστούμε σε πολιτικές που επιλέξαμε κι εμείς ως κυβέρνηση, θα πούμε ναι, δεν είμαστε ΣΥΡΙΖΑ. Διαφορετικά χουν 162 βουλευτές με φαρμακερές γλώσσες, ας τα στηρίξουν εκείνοι»

«Δεν είναι δυνατόν μια βδομάδα μετά τη συνάντηση Μέρκελ-Τσίπρα ο κ. Λαφαζάνης να μιλάει για σύγκρουση με τους Γερμανούς και ο Πάνος Καμένος να κάνει δική τους εξωτερική πολιτική στην Αμερική. Είναι δυνατόν να μη συμφωνεί ο Τσίπρας με τον υπουργό εθνικής άμυνας», αναρωτήθηκε

«Η αποτυχία Σαμαρά-Παπαδήμου-Παπανδρέου ήταν στα αναπτυξιακά μέτρα, καθώς απλά ζητούσαν φόρους για να πληρώσουν τις υποχρεώσεις, χωρίς να δουν τρόπους να προκύψουν έσοδα . Να συνεχίσει η νυν κυβέρνηση τους αναπτυξιακούς ρυθμούς που εξασφάλισε η προηγούμενη κυβέρνηση. Έχει παγώσει η αγορά και αυτό δε μπορεί και δε πρέπει να συνεχιστεί. Δεν καταναλώνουν ούτε εκείνοι που έχουν, γιατί φοβούνται. Ο φόρος ακινήτων που επέβαλε το ΠΑΣΟΚ και ονομάστηκε χαράτσι, αποδείχτηκε πολύ χειρότερος από τον ΕΝΦΙΑ, ο οποίος ακολούθησε» τόνισε.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε, γιατί δεν περίμενε λίγο χρόνο, ώστε η προηγούμενη κυβέρνηση να ολοκληρώσει το έργο της . Ο κ. Τσίπρας καταφεύγει στον ίδιο δρόμο με το Γιώργο Παπανδρέου εκθέτοντας τη χώρα με το θέμα της διαφθοράς. Αλλά τι έκανε μέχρι σήμερα η νέα κυβέρνηση με τις λίστες Λανκάρντ κλπ» αναρωτήθηκε .

Αναφερόμενος τέλος στον Γιάννη Βαρουφάκη , ο πρώην υπουργός τον χαρακτήρισε «κλόουν της πολιτικής που κάθε μέρα λέει διαφορετικά πράγματα , ενώ σε ερώτηση για το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, υποστήριξε πως οι υποψήφιοι θα είναι λίγοι και σαφώς πολύ λιγότεροι από όσους αναφέρουν διάφορα δημοσιεύματα.

https://www.youtube.com/watch?v=x2yW6MQ7bvM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ