Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ, ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ Β. ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΚΑΙ Χ. ΣΠΙΡΤΖΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΣΕΡΡΩΝ

Διαδοχικές συναντήσεις με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου και τον Αναπληρωτή Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστο Σπίρτζη, για τις πλημμύρες στην Π.Ε. Σερρών είχε σήμερα στην Αθήνα, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, η Υφυπουργός Εσωτερικών Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, οι Βουλευτές Σερρών Αφροδίτη Σταμπουλή (ΣΥΡΙΖΑ), Κώστας Καραμανλής (ΝΔ), Φωτεινή Αραμπατζή (ΝΔ) και Αλέξανδρος Χατζηδημητρίου (ΠΟΤΑΜΙ), ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Γιάννης Μωυσιάδης, οι Δήμαρχοι Βισαλτίας Αγνή Δουβίτσα και Εμμανουήλ Παππά Δημήτρης Νότας, αντιδήμαρχοι και υπηρεσιακά στελέχη της Π.Ε. Σερρών.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε με τον κ. Αποστόλου, ετέθησαν δυο ζητήματα που αφορούν σε ενέργειες στις οποίες οφείλει να προχωρήσει ταχύτατα ο ΕΛΓΑ:

1.Το θέμα της αποζημίωσης το συντομότερο δυνατό των αγροτών της Π.Ε. Σερρών, που έσπειραν τα χωράφια τους και καταστράφηκαν οι καλλιέργειές τους από τις πλημμύρες.

2.Την άμεση πληρωμή των αγροτών των Σερρών για τις ζημιές που υπέστησαν από τις περσινές χαλαζοπτώσεις και ακόμη οι αποζημιώσεις τους εκκρεμούν.

Για τους αγρότες που δε θα έχουν καταφέρει να σπείρουν τα χωράφια τους λόγω των πλημμυρών, ζητήθηκε να γίνουν από το Υπουργείο όλες οι απαραίτητες διαδικασίες, ώστε να αποζημιωθούν και ταυτόχρονα να διασφαλιστούν τα δικαιώματα πενταετίας εν όψει και της νέας ΚΑΠ.

Από την πλευρά του ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου δεσμεύτηκε ότι θα ξεκινήσει άμεσα η καταμέτρηση των ζημιών όσων αγροτών καλλιέργησαν εκτάσεις και υπέστησαν καταστροφές από τις πλημμύρες και θα ακολουθήσει η διαδικασία της αποζημίωσής τους. Επίσης, δεσμεύτηκε ότι ως τα τέλη του ερχόμενου Μαΐου θα καταβληθούν οι αποζημιώσεις σε όσους αγρότες επλήγησαν από τις περσινές χαλαζοπτώσεις.

Ο κ. Αποστόλου επισήμανε ότι το Υπουργείο θα εξαντλήσει όλα τα μέσα προκειμένου να διασφαλίσει τόσο τα δικαιώματα πενταετίας, όσο και τα κονδύλια για την αποζημίωση των αγροτών, οι οποίοι δε θα έχουν καταφέρει να καλλιεργήσουν εκτάσεις, λόγω των πλημμυρών, σε πρώτη φάση μέσω κονδυλίων από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό για την ανταπόκριση που έδειξε στο αίτημα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για να συναντηθούμε και να εξετάσουμε τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος της Π.Ε. Σερρών από τις καταστροφικές πλημμύρες. Ευχαριστώ επίσης τους Βουλευτές και τους Δημάρχους, που ενώνουν τις δυνάμεις τους μαζί μας, ώστε να διεκδικήσουμε τα δικαιώματα των αγροτών. Κρατώ από τη συνάντηση τις δεσμεύσεις του Υπουργού. Οι διεκδικήσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας θα συνεχιστούν και περιμένουμε η κυβέρνηση πλέον να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της το ταχύτερο», τόνισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Κατά τη συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστο Σπίρτζη, τέθηκαν τα ζητήματα της αντιπλημμυρικής θωράκισης της Π.Ε. Σερρών και παρουσιάστηκαν οι μελέτες και το συνολικό σχέδιο, που έχουν εκπονήσει οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τα απαιτούμενα αντιπλημμυρικά έργα στον ποταμό Στρυμόνα και στη λίμνη Κερκίνη, ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο κ. Σπίρτζης δεσμεύτηκε ότι θα συνδράμει για την ολοκλήρωση των εργασιών ενίσχυσης του ανατολικού αναχώματος της λίμνης Κερκίνης.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ