Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

"Λευκή" ισοπαλία της Εθνικής μας στην Ουγγαρία

Η Εθνική Ελλάδας παρουσιάστηκε σαφώς βελτιωμένη, αλλά ούτε τώρα δεν κατάφερε να φτάσει στην πρώτη νίκη της στα προκριματικά του Euro 2016.
To 0-0 στη Βουδαπέστη με την Ουγγαρία διατηρεί την ομάδα του Σέρχιο Μαρκαριάν στην τελευταία θέση του ομίλου της και με ελάχιστες ελπίδες απευθείας πρόκρισης στην τελική φάση, χωρίς συμμετοχή στα μπαράζ.

Η Εθνική παρατάχθηκε σε σχηματισμό 4-3-3, με τον Κυριάκο Παπαδόπουλο σε ρόλο "κόφτη" και τον Ανδρέα Σάμαρη με τον Παναγιώτη Κονέ μπροστά του, με πιο οργανωτικά καθήκοντα. Στην κορυφή ήταν ο Στέφανος Αθανασιάδης και στα στόπερ το δίδυμο Σωκράτη Παπασταθόπουλου - Κώστα Μανωλά.

Το παιχνίδι είχε ρυθμό από τα πρώτα λεπτά, με την μπάλα να πηγαίνει πάνω κάτω. Οι διεθνείς μας ήταν πιο απειλητικοί, με τον Βασίλη Τοροσίδη να έχει ένα σουτ μόλις στο 4ο λεπτό που κατέληξε λίγο άουτ.

Στο 11', ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας έπιασε κεφαλιά σε φάουλ του Κονέ, η οποία πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Η απάντηση των Ούγγρων ήταν σπασμωδική. Οι γηπεδούχοι επιχειρούσαν να "χτυπήσουν" στην κόντρα, αλλά περιορίστηκαν σε μακρινά σουτ και μία άστοχη κεφαλιά του Άνταμ Σάλαϊ στο 13'.

Η κυκλοφορία της μπάλας γινόταν κυρίως από τη δεξιά πλευρά, όπου ο Γιάννης Φετφατζίδης ήταν ιδιαιτέρως δραστήριος. Παρ' όλα αυτά, η τελική επιλογή σπανίως ήταν κατάλληλη και αποτελεσματική, με συνέπεια να μην υπάρχουν "καθαρές" ευκαιρίες για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημά μας.

Ο Μπάλας Τζούτζακ ήταν ο πιο επικίνδυνος παίκτης της Ουγγαρίας και ο Ορέστης Καρνέζης χρειάστηκε να επέμβει 2-3 φορές στις προσπάθειές του.

Το 0-0 παρέμεινε μέχρι τέλους στο 1ο μέρος, ωστόσο οι διεθνείς βγήκαν αποφασισμένοι στο 2ο ώστε να σκοράρουν νωρίς. Μέσα στα πρώτα 7 λεπτά αγώνα, η Εθνική είχε 4 επικίνδυνες στιγμές, ωστόσο ο Γκαμπόρ Κίραλι δεν νικήθηκε ποτέ από τις προσπάθειες του Κονέ και τις επικίνδυνες σέντρες του Τοροσίδη και του Κώστα Σταφυλίδη.

Το παιχνίδι πήρε συγκεκριμένη μορφή στο 2ο ημίχρονο, με τους Έλληνες διεθνείς να έχουν τον απόλυτο έλεγχο, ωστόσο δεν είχε μεγάλες ευκαιρίες.

Οι Ούγγροι έβγαιναν στην αντεπίθεση, αλλά και αυτοί απότυχαν να απειλήσουν τον Ορέστη Καρνέζη.

Οι καλύτερες στιγμές σημειώθηκαν στο τελευταίο 10λεπτο. Οι γηπεδούχοι με τον Κάνταρ είχαν σουτ άουτ από τη μικρή περιοχή, ενώ ο Κώστας Κατσουράνης που μπήκε αλλαγή μαζί με τον Γιάννη Γιαννιώτα (ντεμπούτο).

Το 0-0 παρέμεινε μέχρι τέλους και πλέον η Ελλάδα στοχεύει στην 3η θέση, που οδηγεί στα μπαράζ του Euro 2016, αφού οι δύο πρώτες θέσεις του 6ου προκριματικού ομίλου μοιάζουν πολύ μακρινές.

Οι συνθέσεις

Ουγγαρία: Κιράλι, Καντάρ, Φιόλα, Γιούχας, Λεάντρο, Ελέκ (70' Πίντερ), Τζούτζακ, Τόζερ, Στιέμπερ, Γκέρα, Σαλάι (68' Νίκολιτς)

Ελλάδα: Καρνέζης, Σταφυλίδης, Μανωλάς, Παπαδόπουλος, Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος, Κονέ (77' Κατσουράνης), Χριστοδουλόπουλος (69' Φορτούνης), Φετφατζίδης (77' Γιαννιώτας), Σάμαρης, Αθανασιάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ