Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Βελτίωση των επίσημων ιστοσελίδων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ζητά με ερώτησή του ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Θ. Ζαγοράκης

Την βελτίωση των επίσημων ιστοσελίδων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ούτως ώστε η αναζήτηση πληροφοριών από τους πολίτες, αλλά και τους κρατικούς αξιωματούχους να γίνει ευκολότερη ζητά με ερώτησή του ο ευρωβουλευτής της ΝΔ κ. Θεόδωρος Ζαγοράκης.

Στην ερώτησή του ο κ. Ζαγοράκης αναφέρει ότι το διαδίκτυο αποτελεί ένα εργαλείο τεράστιας σημασίας για την ΕΕ ιδιαίτερα στον τομέα της ενημέρωσης και της διάχυσης των πληροφοριών σχετικά με τις πολιτικές και τα προγράμματα της Ένωσης.

Παρόλα αυτά, λόγω του αυξημένου αριθμού ιστοσελίδων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της, συχνά, μη ενιαίας και συνεκτικής λογικής πλοήγησής τους, η αναζήτηση πληροφοριών από τους πολίτες, αλλά και τους κρατικούς αξιωματούχους, καθίσταται ιδιαίτερα δύσκολη.

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ επισημαίνει ότι κάθε ιστοσελίδα οφείλει να ανταποκρίνεται πρωτίστως στις ανάγκες των χρηστών της και ζητά από την Επιτροπή να γνωστοποιήσει εάν έχει κάνει μελέτη αξιολόγησης των επίσημων ιστοσελίδων της, η οποία να περιλαμβάνει ποιοτικά κριτήρια όπως η εργονομία, η φιλικότητα προς το χρήστη και οι διαφορετικές ανάγκες κάθε κατηγορίας χρήστη.

Ο κ. Ζαγοράκης καλεί την Επιτροπή να αναλάβει άμεσα δράσεις για την βελτίωση των επίσημων ιστοτόπων της, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να δοθεί ιδιαίτερο βάρος στον τομέα της παροχής πληροφοριών σχετικά με τα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία και τις άμεσες επιχορηγήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο οποίος φέρεται να αντιμετωπίζει και τα περισσότερα προβλήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ