Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

ΜΟΝΟ ΑΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για την ψυχρολουσία στις καθυστερήσεις στη Λάρισα και τον στόχο που έχει δυσκολέψει, αλλά δεν έχει χαθεί, αρκεί να το πιστέψουν ο προπονητής και οι παίκτες του Άρη.

Όταν 50 ώρες πριν από τον αγώνα στη Λάρισα προσγειώνεται το αεροπλάνο της επιστροφής από την Αγγλία και στο 15' χάνεις με 1-0 από μία ομάδα που παίζει το τελευταίο χαρτί παραμονής στην κατηγορία, δεν μπορείς να είσαι αισιόδοξος για την εξέλιξη του παιχνιδιού.



Στη Λάρισα ο ΑΡΗΣ για πρώτη φορά φέτος απάντησε σε γκολ ενώ το δέχθηκε πρώτος και φυσικά για πρώτη φορά γύρισε το παιχνίδι ενώ έχει δεχθεί πρώτος γκολ. Η μοναδική περίπτωση που έκανε ανατροπή ήταν στη Μαδρίτη, αλλά εκεί είχε προηγηθεί.

Μετά το εικοσάλεπτο όπου εμφανέστατα ο ΑΡΗΣ δεν πατούσε καλά (παίκτες όπως ο Ντανίλο και ο Παπαζαχαρίας φυσιολογικά έψαχναν τα πατήματά τους), Βανγκέλι και Μίσελ ταλαιπωρούνταν από τους ακραίους της Λάρισας και ιδιαίτερα τον ταχύτατο αλλά τσαπατσούλη Τσιμπάμπα. Λαζαρίδης, Νέτο και Φατί έμοιαζαν πιο κουρασμένοι από ποτέ, ο Τσέζαρεκ ήταν απομονωμένος και έμεναν ο Μενδρινός με τον Μπομπαντίγια να παλεύουν, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Ο Μιχαλήτσος είδε μετά το 15' ότι δεν του βγαίνει ο Μπομπαντίγια στα αριστερά και ορθώς τον άλλαξε με τον Μενδρινό. Ο Ντανίλο ανέβηκε κατακόρυφα και η άμυνα έστω και με προβλήματα άρχισε να αντεπεξέρχεται.

Φοβερό γκολ από τον Ντανίλο για το 1-1, με τον «μικρό» να δείχνει ότι μόνο τυχαία δεν ήταν η επιλογή του.

Όσο περνούσε η ώρα ο ΑΡΗΣ πατούσε καλύτερα, αλλά στις κόντρες που του δόθηκαν πέταξε όλες τις ευκαιρίες. Ο κ. Κωστένογλου μάλλον ήταν σε άλλο παιχνίδι λέγοντας ότι έπρεπε η ομάδα του να κερδίσει με άνεση, όταν βέβαια έχει χάσει 2-3 ευκαιρίες η Λάρισα, αλλά έχει χάσει και ο ΑΡΗΣ (Παπαζαχαρίας, Φατί, Μπομπαντίγια).

Όταν όμως στο 90' μπαίνεις μπροστά στο σκορ, δεν δικαιολογείται με τίποτα να δέχεσαι την ισοφάριση στο 93'. Όσο κουρασμένος κι αν είσαι, είτε είσαι ο καλύτερος είτε ο χειρότερος παίκτης του κόσμου την μπάλα στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων την… τρως, τη σκας, την εξαφανίζεις.

Δυστυχώς ο ΑΡΗΣ στα δύο τελευταία παιχνίδια έχει χάσει 4 βαθμούς στο τελευταίο λεπτό και έχει μείνει πίσω. Έχει έρθει σε δύσκολη θέση, αλλά τίποτα δεν έχει κριθεί για δύο λόγους. Από τη μία γιατί έχει σαφέστατα πιο βατό πρόγραμμα, αλλά παράλληλα επειδή Καβάλα-Βόλος παίζουν μεταξύ τους (δεν γίνεται να κερδίσουν και οι δύο), η Καβάλα πάει σε ΑΕΚ, Ολυμπιακό και Ατρόμητο και παράλληλα έχεις τον Βόλο μέσα στο «Βικελίδης». Ακόμα κι ο ΠΑΟΚ βάσει προγράμματος δεν έχει εξασφαλιστεί ακόμα, ενώ η ΑΕΚ θεωρώ ότι χρειάζεται ακόμα 7-8 βαθμούς. Άρα ο ΑΡΗΣ για να είναι σίγουρος θέλει 15 βαθμούς.

Προοπτικές υπάρχουν, αλλά πρέπει να υπάρξουν και προϋποθέσεις. Και για να υπάρξουν αυτές, πρέπει οι ίδιοι οι άνθρωποι που βρίσκονται στην ομάδα να πιστέψουν ό,τι μπορούν. Προπονητής και παίκτες έχοντας πίστη και εμπιστοσύνη στις δυνάμεις τους, μπορούν να πάρουν τους βαθμούς που θέλουν στα τελευταία έξι παιχνίδια και να είναι στα πλέι οφ. Θεωρώ ότι ικανότητες έχουν, δικαιολογίες κούρασης (φυσιολογικές ως τώρα) με ένα ματς την εβδομάδα δεν θα υπάρχουν, αν βγάλουν και τον ποδοσφαιρικό εγωισμό που αρκετοί από τους παίκτες του ΑΡΗ διαθέτουν, ο στόχος θα επιτευχθεί. Αρκεί ΟΛΟΙ να το πιστεύουμε… Άλλωστε εδώ που φτάσαμε, έχουμε φάει τον γάιδαρο και θα φανεί αν η ουρά θα έχει γλυκιά ή πικρή γεύση…

ΥΓ1. Θεωρώ ότι η διαιτησία του κ. Μάνταλου ήταν από τις χειρότερες που έχει συναντήσει ο ΑΡΗΣ. Δεν αποβάλλει τον Ταυλαρίδη, δίνει συνεχώς ανάποδα φάουλ, για να πάρει ο ΑΡΗΣ φάουλ έπρεπε να ματώσει και στο τέλος σφυρίζει λήξη, ενώ έξω από την περιοχή της Λάρισας είναι τέσσερις παίκτες του ΑΡΗ με δύο των γηπεδούχων. Απαράδεκτος. Ή μάλλον… άξιος!

ΥΓ2. Τέτοιο φορ έχει χρόνια να έρθει στην Ελλάδα. Δεν είναι τυχαίο ότι κόστισε 4,3 εκατ. ευρώ στην Γκλάντμπαχ, όπως επίσης ότι ήρθε στον ΑΡΗ. Η έξοδος στην Ευρώπη μπορεί να τον κρατήσει έστω και με δανεισμό εκ νέου στα κίτρινα… Έχουμε όμως ακόμα χρόνο, όπως το ίδιο ισχύει και για τον Καστίγιο.

ΥΓ3. Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στον Ντανίλο για τη μεστή εμφάνιση στο ντεμπούτο του. Όπως βλέπετε, ούτε αυτή η επιλογή ήταν τυχαία. Τον Γενάρη θα πάρεις κάποιους παίκτες, έστω και δανεικούς, για να σε βοηθήσουν να πετύχεις τους στόχους σου, έστω κι αν μπορεί το καλοκαίρι να μην παίζουν σε σένα. Αν και θεωρώ ότι ο Πορτογάλος και τη νέα χρονιά θα είναι κάτοικος Θεσσαλονίκης.

ΥΓ4. «Είναι φιλαράκια μου οι οπαδοί του ΠΑΟΚ», είπε ο Μάκαρος. Το ξέρουμε, το ξέρουμε, από πέρσι ακόμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ