Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024

Το κόλπο που θα σε σώσει φέτος το καλοκαίρι: Πώς θα απαλλαγείς από τα κουνούπια με τρία απλά υλικά


Δεν χρειάζεται κόπος, αλλά τρόπος για να απαλλαγείς μια και καλή από τα ενοχλητικά τσιμπήματα των κουνουπιών.

Δεν είναι μόνο η ζέστη που κάνει τον βραδινό μας ύπνο δύσκολο το τελευταίο διάστημα. Είναι και η εμφάνιση των κουνουπιών που αυτή την εποχή του χρόνου μπαίνουν για τα καλά στη ζωή μας. Θα πρέπει μάλιστα να γνωρίζεις πως το τσίμπημα ενός κουνουπιού είναι επικίνδυνο για την υγεία, καθώς μπορεί να προκαλέσει από ερυθρότητα, μέχρι φλεγμονή με τη μορφή εξογκώματος ή σπυριού, κνίδωση ή και πρήξιμο του δέρματος. Αυτά τα τσιμπήματα μπορεί να χρειαστούν αρκετές ημέρες για να επουλωθούν.

Εκτός από τα σπρέι, τα εντομοαπωθητικά και άλλα χημικά προϊόντα που μπορείς να αγοράσεις σε οποιοδήποτε σούπερ μάρκετ, το διαδίκτυο έχει γεμίσει αυτές τις μέρες με διάφορα κόλπα και συμβουλές για να αποφύγουμε αυτά τα ενοχλητικά έντομα. Έτσι, σε ένα από τα πιο πρόσφατα βίντεο που έχει καταφέρει να viral, είδαμε πως αρκούν τρία απλά καθημερινά υλικά για να κρατήσουν τα κουνούπια μακριά μας.

Πρόκειται για ένα σπιτικό εντομοαπωθητικό, για το οποίο χρειάζεσαι χαρτί υγείας, οδοντόκρεμα και ένα άδειο μπουκάλι. Σύμφωνα με το βίντεο, παίρνεις λίγο χαρτί υγείας και να το τυλίγεις αρχικά μόνο του.Έπειτα απλώνεις πάνω του την οδοντόκρεμα, βάζεις το ένα μέρος του μέσα στο μπουκάλι, το ανάβεις από την άκρη που είναι εκτός μπουκαλιού και το σβήνεις αμέσως.

Ο καπνός του με το άρωμα της οδοντόκρεμας που θα απλωθεί σε όλο το δωμάτιο θα διώξει μακριά τόσο τα κουνούπια, όσο και τις μύγες. Μάλιστα, εκτός από την οδοντόκρεμα, μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις φυσικά απωθητικά όπως έλαιο σιτρονέλας ή ευκάλυπτου.

Και ξέχνα τα ενοχλητικά τσιμπήματα το φετινό καλοκαίρι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ