Κυριακή 30 Ιουνίου 2024

Δημοσκόπηση Kapa Research: Σταθερή δύναμη η ΝΔ, βυθίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ


Aκρως ενδιαφέροντα τα στοιχεία από τη δημοσκόπηση της Kapa Research, που εμφανίζει ανάκαμψη για τη ΝΔ, πτώση για τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ δεν φαίνεται να πείθει ο Στέφανος Κασσελάκης.

Η κυβέρνηση, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Kapa Research, διατηρεί ή και ενισχύει ελαφρώς τις δυνάμεις της, σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ που εμφανίζει πτώση, ενώ ο πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης, αδυνατεί να πείσει καθώς η πλειοψηφία των πολιτών επιζητά άλλον αρχηγό στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Η ΝΔ φαίνεται ότι ξεπερνά το 30%, ενώ αντιθέτως ο ΣΥΡΙΖΑ πέφτει κάτω από το 15% με το ΠΑΣΟΚ να φτάνει σε απόσταση αναπνοής, στη μία μονάδα περίπου, χωρίς όμως να ενισχύει τις δυνάμεις του. Οι περισσότεροι δεν θέλουν πρόωρες εκλογές και πιστεύουν ότι η κυβέρνηση πρέπει να αφεθεί να συνεχίσει στο έργο της, σε ποσοστό 66% έναντι 29%.




Πρώτο πρόβλημα η ακρίβεια

Αυτό που με μεγάλη διαφορά απασχολεί την κοινωνία είναι, όπως ήταν αναμενόμενο, η ακρίβεια, με την Υγεία και την εγκληματικότητα να ακολουθούν. Η απαισιοδοξία φαίνεται ότι παραμένει κυρίαρχη, όπως είχε καταγραφεί και στις προεκλογικές έρευνες, με το 60% να πιστεύει πως η χώρα πορεύεται προς τη λάθος κατεύθυνση και το 38% προς τη σωστή.



"Καμπανάκι" για Κασσελάκη

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, αδυνατεί να εμπνεύσει και μάλλον χάνει το στοίχημα της προσέλκυσης νέων ψηφοφόρων, αφού η έρευνα της Kapa Research δημοσκόπηση δείχνει ότι τo 51% ζητά νέο αρχηγό, ενώ μόλις το 25% έχει εμπιστοσύνη στον νυν πρόεδρο.



Παράλληλα, στο ερώτημα για το ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι μπροστά με 46%, με δεύτερο τον... «κανέναν» (37%) και συντηρώντας μεγάλη διαφορά από Στέφανο Κασσελάκη (9%) και Νίκο Ανδρουλάκη (7%).



Σε ποσοστό 74% οι ψηφοφόροι δεν πιστεύουν ότι θα υπάρξει σύγκλιση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, ενώ το 47% πιστεύει ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν πρέπει να επανέλθει ενεργά, αλλά να βοηθήσει από τα μετόπισθεν.

Όσον αφορά τους νεοεκλεγέντες ευρωβουλευτές οι πολίτες φαίνεται ότι τους βλέπουν με δυσπιστία καθώς το 42% πιστεύουν ότι είναι χειρότεροι από την προηγούμενη πενταετία, ενώ το 33% πιστεύει ότι είναι καλύτεροι.

Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Η συζήτηση για την ανανέωση ή μη της θητείας της Κατερίνας Σακελλαροπούλου στη θέση της Προέδρου της Δημοκρατίας, που έχει μπει στο τραπέζι στην πρόσφατη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ, απασχολεί τους πολίτες, που δεν είναι όμως θετικοί στη δεύτερη θητεία.

Το 61% πιστεύει ότι θα πρέπει να προταθεί άλλος για το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα, ενώ μόλις το 28% πιστεύει ότι η κ. Σακελλαροπούλου πρέπει να παραμείνει στο Προεδρικό Μέγαρο.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ