Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2024

Ποιες συσκευές δεν πρέπει να βάζουμε σε πολύπριζο


Όλοι έχουμε πολύπριζο στο σπίτι και πολλές φορές δίνει λύσεις συνδέοντας πολλές συσκευές μαζί καθώς μία πρίζα, πολλαπλασιάζεται!

Πρέπει να γνωρίζουμε τη μέγιστη ισχύ του πολύπριζου που χρησιμοποιούμε και να μην την υπερβαίνουμε για οποιονδήποτε λόγο, έστω και για μικρό χρονικό διάστημα. Δείτε τις συσκευές που δεν πρέπει να μπαίνουν στα πολύπριζο.

Ψυγείο: Οι μεγάλες συσκευές χρειάζονται πολλή ηλεκτρική ισχύ και τα ψυγεία θα πρέπει να συνδέονται απευθείας σε ξεχωριστή πρίζα.

Κλιματιστικά: Τα κλιματιστικά (σταθερά ή φορητά), όπως και τα ψυγεία, είναι σχεδιασμένα να ενεργοποιούνται και να σβήνουν, με μεγάλη ποσότητα ρεύματος. Αυτή η εναλλαγή μπορεί να υπερφορτώσει ένα πολύπριζο.

Πλυντήριο ρούχων: Τα περισσότερα πλυντήρια χρησιμοποιούν μέγιστη ισχύ έως και 1.400 Watt, με αποτέλεσμα να πλησιάζουν επικίνδυνα το μέγιστο όριο των περισσότερων πολύπριζων.

Φούρνος μικροκυμάτων: Μία συσκευή που χρειάζεται πολλή ενέργεια. Όπως και ένας κανονικός φούρνος, ο φούρνος μικροκυμάτων θα πρέπει να έχει τη δική του πρίζα.

Καφετιέρες: Φαίνονται «μικρές» συσκευές, όμως οι περισσότερες καφετιέρες χρειάζονται μεγάλη ισχύ ρεύματος. Το ασφαλέστερο είναι να συνδέονται απευθείας σε πρίζα.

Τοστιέρες: Ακόμα μία «μικρή» συσκευή» που καταναλώνει πολύ ρεύμα και μπορεί εύκολα να προκαλέσει υπερθέρμανση του πολύπριζου.

πολύπριζο Συσκευές περιποίησης μαλλιών: Σεσουάρ, ηλεκτρικά ψαλίδια κ.ά. είναι επίσης συσκευές «μικρές» στο μάτι, αλλά καταναλώνουν! Προτιμότερο να συνδεθούν απευθείας σε πρίζα.

Μπλέντερ: Πολλά μπλέντερ μπορεί να χρειάζεται να λειτουργούν μέχρι και με 1.500 Watt για να κόβουν πιο σκληρά τρόφιμα -άρα μπορεί να ξεπεράσουν το «όριο αντοχής» ενός πολύπριζου.

Φορητοί θερμοσυσσωρευτές: Όπως και τα μπλέντερ, οι περισσότεροι φορητοί θερμοσυσσωρευτές χρησιμοποιούν 1.500 Watt στις υψηλές ρυθμίσεις τους. Επίσης, συχνά λειτουργούν για μεγάλες χρονικές περιόδους. Ο κίνδυνος είναι διπλός.

Ηλεκτρικά εργαλεία: Τα περισσότερα ηλεκτρικά εργαλεία χρειάζονται μεγάλη ισχύ. Μια καλή εναλλακτική λύση είναι ένα ειδικό πολύπριζο με γειωμένες πρίζες. Ποτέ δεν τα συνδέουμε, όμως, σε απλό πολύπριζο.

Κονσόλες παιχνιδιών: Οι κονσόλες δεν χρειάζονται πολλή ισχύ, όμως ο συνδυασμός τους με οθόνες, ειδικά τηλεχειριστήρια κ.ά. μπορεί να ξεπεράσει το όριο αντοχής του πολύπριζου. Ελέγχετε, λοιπόν, αυτόν ακριβώς τον συνδυασμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ