Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024

Η πιο περιζήτητη οικογενειακή φωτογραφία: Την άφησαν στη Σελήνη πριν 50 χρόνια με ένα μήνυμα


Αστροναύτης είχε αφήσει πριν από 50 χρόνια μια οικογενειακή φωτογραφία στη Σελήνη, με ένα μήνυμα για όποιον τη βρει.

Στη Σελήνη βρίσκεται η πιο περιζήτητη ίσως φωτογραφία, η οποία κρύβει και ένα μήνυμα για όποιον την βρει. Πρόκειται για μια οικογενειακή φωτογραφία, την οποία και άφησε ο αστροναύτης Charles Duke.

Ήταν μέλος της αποστολής Apollo 16 που ταξίδεψε στη Σελήνη το 1972. Ο Duke ήταν ο νεότερος αστροναύτης που περπάτησε στη Σελήνη. Μάλιστα, είχε κινδυνεύσει στην προσπάθειά του να σημειώσει ρεκόρ με το υψηλότερο άλμα στη Σελήνη.

Κατάφερε να φτάσει περίπου ένα μέτρο από το έδαφος, όμως δεν κατάφερε να κρατήσει την ισορροπία του και όταν προσγειώθηκε, έπεσε προς τα πίσω με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει να καταστρέψει την στολή του. Αν καταστρεφόταν η στολή του θα είχε πεθάνει, με έναν συνάδελφό του να σχολιάζει: «Δεν ήταν πολύ έξυπνο αυτό που έκανε».


Όταν το ταξίδι της αποστολής ολοκληρώθηκε, ο Duke άφησε πίσω του δύο πράγματα. Ένα αναμνηστικό μετάλλιο της πολεμικής αεροπορίας και μια φωτογραφία της οικογένειάς του. Η φωτογραφία είχε ένα μήνυμα για όποιον κατάφερνε να την βρει σε κάποιο μελλοντικό ταξίδι στη Σελήνη.

Το μήνυμα ανέφερε: «Πρόκειται για την οικογένεια του αστροναύτη Charles Duke από τον πλανήτη Γη που προσγειώθηκε στο φεγγάρι στις 20 Απριλίου 1972». Παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει 52 χρόνια, η φωτογραφία δεν έχει βρεθεί και παραμένει άγνωστο αν το μήνυμα του Duke έχει μείνει αναλλοίωτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ