Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024

Έχει μόλις ένα αεροπλάνο: Αυτή είναι η μικρότερη αεροπορική εταιρεία στον κόσμο


Η αλήθεια είναι πως ο επίσημος αερομεταφορέας ενός κράτους αποτελεί την πιο αντιπροσωπευτική αεροπορική εταιρεία μιας χώρας, η οποία εκτελεί και τον μεγαλύτερο αριθμό διεθνών δρομολογίων.

Οι περισσότερες χώρες διαθέτουν έναν εθνικό αερομεταφορέα, ενώ ορισμένες έχουν περισσότερους, όπως τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τα οποία εξυπηρετούνται τόσο από την Etihad όσο και από την Emirates. Άλλες πάλι δεν διαθέτουν κάποιον επίσημο εθνικό αερομεταφορέα, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Ποια είναι όμως η χώρα που διαθέτει την πιο μικρή αεροπορική εταιρεία στον κόσμο; Για να το βρούμε θα πρέπει να ταξιδέψουμε μέχρι την Αρμενία. Εκεί, λοιπόν, υπάρχει η Fly Arna, η οποία βλέπουμε πως έχει στον στόλο της μόλις ένα αεροπλάνο.


Αν και αυτή τη χρονική στιγμή το συγκεκριμένο αεροπλάνο δεν κάνει δρομολόγια εξαιτίας κάποιων «επιχειρησιακών αναθεωρήσεων», η Fly Arna είναι από το 2021 ο εθνικός αερομεταφορέας της Δημοκρατίας της Αρμενίας, μιας χώρας 3 εκατομμυρίων κατοίκων, που συνορεύει με την Τουρκία, τη Γεωργία, το Αζερμπαϊτζάν και το Ιράν.

Ο στόλος της διαθέτει ένα και μόνο Airbus A320-214, το οποίο είχε προηγουμένως βρισκόταν στην υπηρεσία της Air Arabia για πάνω από μία δεκαετία, μια αεροπορική εταιρεία των Εμιράτων που κατέχει μεγάλο μερίδιο της Fly Arna. Στους προορισμούς της περιλαμβάνονται η Βαγδάτη, η Τεχεράνη και η Μόσχα.


Εσύ θα πέταγες με μια εταιρεία που έχει στον στόλο της μόνο ένα αεροπλάνο;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ