Η επιφάνεια κοπής τροφίμων είναι ένα απαραίτητο βοήθημα που όλοι κρατάμε εύκαιρο σε βολική θέση στην κουζίνα μας.
Μόνο που οι έρευνες υποδεικνύουν πως η καθαριότητά της είναι αποφασιστικής σημασίας για την υγεία μας, καθώς παραμένει ένα αντικείμενο που μολύνεται εύκολα.
Η διασταυρούμενη μόλυνση, όπως ονομάζεται η μεταφορά επιβλαβών βακτηρίων από τρόφιμα σε άλλα τρόφιμα, είναι πολύ επικίνδυνη, αυξάνοντας εκθετικά τον κίνδυνο μεταδοτικών ασθενειών.
Οι σανίδες κοπής έχουν ενοχοποιηθεί περισσότερο από καθετί άλλο στην κουζίνα ως ο Νο 1 παράγοντας της διασταυρούμενης μόλυνσης.
Την ώρα λοιπόν που η σχολαστική καθαριότητά της είναι επιβεβλημένη, ένα επίμονο πρόβλημα είναι η αφαίρεση των δύσκολων λεκέδων από την επιφάνειά της.
Αυτό γίνεται αν κόψουμε ένα λεμόνι και περάσουμε καλά το ξύλο κοπής, ρίχνοντας μετά χοντρό αλάτι ή μαγειρική σόδα στις κηλίδες. Τρίβουμε κατόπιν το αλάτι ή τη σόδα με τη λεμονόκουπα, στα σημεία που χρειάζονται βαθύ καθάρισμα.
Την αφήνουμε έτσι όλο το βράδυ και την ξεπλένουμε καλά με νερό το επόμενο πρωί...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ