Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024

Επετειακή αναφορά και ενός λεπτού σιγή από τη Βουλή των Ελλήνων στη μνήμη των θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών


Ενός λεπτού σιγή τήρησε σήμερα η Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων για τα θύματα της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών, πριν από έναν χρόνο.

Η επετειακή αναφορά έγινε από τον προεδρεύοντα της συνεδρίασης, Α’ Αντιπρόεδρο της Βουλής, κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη, ο οποίος στη συνέχεια ζήτησε από το σώμα να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος.

Ξεκινώντας τη δήλωσή του ο κ. Πλακιωτάκης ανέφερε ότι «συμπληρώνεται σήμερα ένας χρόνος από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη. Ως Εθνική Αντιπροσωπεία πενθούμε, όπως πενθεί όλη η Ελλάδα, όλος ο ελληνισμός. Θρηνούμε την απώλεια 57 συνανθρώπων μας, που έχασαν τη ζωή τους αδόκητα και τόσο άδικα», προσθέτοντας πως «η σημερινή μέρα μας υπενθυμίζει τον όρκο που δώσαμε ως Βουλευτές και τη δέσμευση που αναλάβαμε ως εθνική αντιπροσωπεία λίγες ημέρες μετά το δυστύχημα. Δέσμευση για διάγνωση, απόδοση ευθύνης και διόρθωση των διαχρονικών παθογενειών».

«Ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς, αλλά το χρέος μας είναι αδιαπραγμάτευτο. Πρέπει να χυθεί άπλετο φως, να υπάρξει ταχύτερη και αντικειμενική κρίση. Οφείλουμε όμως να αφήσουμε απερίσπαστη τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της. Με αυτές τις σκέψεις σας καλώ, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, να τηρήσουμε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των συνανθρώπων μας, που χάθηκαν σε αυτό το τραγικό δυστύχημα» κατέληξε ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ