Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024

Ο Σύλλογος Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Κορδελιού - Ευόσμου «Γερόλυκοι» εγκαινίασαν τα γραφεία τους στο ΔΑΚ Ευόσμου


Την  Δευτέρα  25/2/84 ο Σύλλογος Παλαιμάχων – Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Δήμου Κορδελιού - Ευόσμου «Γερόλυκοι» εγκαινίασαν τα γραφεία τους στο ΔΑΚ Ευόσμου κάνοντας αγιασμό και ονοματοδοσία προς τιμήν του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή Γιάννη Ζαρογιάννη  (γραφείο Γιάννη Ζαρογιάννη)  που τόσα πολλά έχει προσφέρει στον ερασιτεχνικό αθλητισμό της περιοχής!

Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε στην τιμητική αυτή εκδήλωση με σύσσωμη τη δημοτική αρχή με τον δήμαρχο  Λευτέρη Αλεξανδρίδη. Μια όμορφη συγκινητική εκδήλωση που έδωσε την ευκαιρία σε παλιούς ποδοσφαιριστές – αστέρες της περιοχής να θυμηθούν παλιές τους δόξες. Μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν ο Ντίνος Κούης μεγάλη δόξα του Ελληνικού ποδοσφαίρου – Γιάννης Γούσιος – Χρήστος Μπουγιουκλής – Βαγγέλης Κολώνης – Μπάμπης Κουστερίδης – Tάσος Συμεωνίδης και
Γιαννης Ζαρογιαννης

Στη γειτονιά του, την Ελπίδα Ευόσμου, όποιον πιτσιρίκο που ασχολήθηκε με το πoδόσφαιρο και να ρωτήσεις τον είχε δάσκαλο και προπονητή του. Η πλούσια –σε αγώνες και τίτλους- 20ετής ποδοσφαιρική του καριέρα, η γόνιμη και μαχητική παρουσία του σε τεχνικά επιτελεία ερασιτεχνικών ομάδων και, βέβαια, η μεγάλη του αγάπη για το ποδόσφαιρο, συμπληρώνουν κάποια στοιχεία του εκτενούς βιογραφικού του.

Γεννημένος σε ένα γραφικό χωριό της Κοζάνης, τον Πελεκάνο, στις πλαγιές του Άσκιου όρους, ο Γιάννης Ζαρόγιαννης ήρθε στη Θεσσαλονίκη και στον Εύοσμο το 1973, ως πρωτοετής φοιτητής στο Μαθηματικό τμήμα του ΑΠΘ.

Ποδόσφαιρο έπαιξε για πρώτη φορά το 1975 στην ομάδα «ΑΙΑΣ ΕΥΟΣΜΟΥ» (τότε στη Γ’ κατηγορία) και την επόμενη χρονιά βρέθηκε στον ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΑΣΤΕΡΑ. Εκεί έμελλε να αναδειχθεί σε ένα από τα μέλη της περίφημης dream team του ΑΣΤΕΡΑ των αρχών της δεκαετίας του 1980 (μαζί με Γούσιους, Γυφτάκη, Κολώνη, Μπουγιουκλή, Κουστερίδη, κ.ά.), εποχή κατά την οποία, όπως αναφέρει η wikipedia «...συμμετείχε στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής Κατηγορίας, τερματίζοντας στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας και διεκδικώντας με αξιώσεις την άνοδό του στην Α΄ Εθνική, έκανε πολλούς φιλάθλους απ' όλα τα μέρη της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο, να παρακολουθούν τα παιχνίδια στον Εύοσμο, αλλά και εκτός».

Όντας ακόμα παίκτης πρώτης γραμμής, ξεκίνησε να μαθαίνει μπάλα σε πιτσιρικάδες της γειτονιάς του και έκτοτε δεν σταμάτησε στιγμή να φτιάχνει ομάδες, να προπονεί φερέλπιδες νεαρούς ποδοσφαιριστές σε ακαδημίες (είτε με φανέλα Ευόσμου είτε εκτός) αλλά και βετεράνους λάτρεις της στρόγγυλης θεάς, ενώ παράλληλα εργάζόταν ως μαθηματικός στη μέση εκπαίδευση. Είναι τυχαίο ότι όσοι ασχολήθηκαν με το ποδόσφαιρο στην περιοχή του ή και αλλού, τα τελευταία τριάντα χρόνια, πίνουν νερό στο όνομά του;

Μαριλού Φυντανίδου








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ