Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024

Είναι 28 ετών, αλλά έχει γιορτάσει γενέθλια μόλις 7 φορές: Ο απίθανος λόγος


Πώς είναι να μπορείς να γιορτάζεις τα γενέθλιά σου μόνο μία φορά κάθε τέσσερα χρόνια; Πολλοί από τούς «leaplings» ισχυρίζονται ότι υπάρχει κάτι ιδιαίτερο στο να είσαι ένας από τους σπάνιους ανθρώπους που γεννήθηκαν στις 29 Φεβρουαρίου.

Στην κατηγορία αυτή ανήκει και η Julia Alsop, η οποία παρότι είναι 28 ετών έχει γιορτάσει τα γενέθλιά της μόλις 7 φορές. Όταν λέει στους ανθρώπους ότι θα γιορτάσει τα έβδομα γενέθλιά της το 2024, λέει ότι την κοιτάζουν έκπληκτοι σαν να λένε: «Τι στο καλό λες;».

Η Julia , φοιτήτρια ιατρικής στην Αγγλία, είναι μια leapling. Γεννήθηκε στις 29 Φεβρουαρίου, μια ημέρα που εμφανίζεται μια φορά κάθε τέσσερα χρόνια σε δίσεκτο έτος. Επομένως, έχει γιορτάσει γενέθλια μόνο επτά φορές την πραγματική ημέρα γέννησής της κατά τη διάρκεια της ζωής της.


Οι leaplings είναι σπάνιοι, καθώς το να γεννηθεί κάποιος στις 29 Φεβρουαρίου έχει μία στις 1.461 πιθανότητες.

Η Julia λατρεύει που τα γενέθλιά της είναι ξεχωριστά και φέτος ανυπομονεί να ανοίξει τις κάρτες για τα έβδομα γενέθλιά της στην πραγματική ημερομηνία τους. Άλλες χρονιές, σε ένα μη δίσεκτο έτος, όπου δεν υπάρχει η 29η Φεβρουαρίου, προγραμματίζει μια εβδομάδα εορτασμών.

Η 28χρονη παραδέχεται πως καμιά φορά αντιμετωπίζει τεχνικές δυσκολίες εξαιτίας αυτής της ιδιαιτερότητας. Για παράδειγμα, όταν έκλεισε ένα νέο συμβόλαιο τηλεφώνου, απέτυχε στον πιστωτικό έλεγχο, επειδή η 29η Φεβρουαρίου δεν ήταν καταχωρημένη ως ημερομηνία στο σύστημα. Η Julia λέει πως αυτό ήταν πραγματικά απογοητευτικό. «Το έκαναν να φαίνεται σαν να μην υπήρχαν τα γενέθλιά μου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ