Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024

Τσιμπήθηκε από το πιο θανατηφόρο φυτό του κόσμου και οι συνέπειες ήταν φρικτές για αρκετό καιρό (βίντεο)


Ένα φρικτό ατύχημα υπέστη μια γυναίκα η οποία τσιμπήθηκε από το πιο θανατηφόρο φυτό στον κόσμο.

To Gympie-Gympie είναι ένα φυτό που ευδοκιμεί στην Αυστραλία και θεωρείται το πιο θανατηφόρο στον κόσμο. Έχει τόσο ισχυρό δηλητήριο που το τσίμπημά του παρομοιάζεται με «ηλεκτροπληξία». Γι αυτό και είναι γνωστό ως το «φυτό της αυτοκτονίας», αφού ο πόνος του είναι τόσο αφόρητος με αποτέλεσμα να σε κάνει να θες να δώσεις τέλος στη ζωή σου.

Μια γυναίκα στην Αυστραλία, η Naomi Lewis μητέρα τεσσάρων παιδιών, έπεσε θύμα του συγκεκριμένου φυτού. Αποκάλυψε ότι ο πόνος του τοκετού ήταν μια απλή βόλτα στο πάρκο σε σχέση με αυτό που πέρασε από το φυτό Gympie- Gympie.


Η άτυχη γυναίκα είχε βγει βόλτα με το ποδήλατό της στην πόλη Κερνς φορώντας ένα σορτς. Ωστόσο, είχε ένα ατύχημα με αποτέλεσμα η 42χρονη να πέσει σε ένα ανάχωμα στο οποίο υπήρχε το φυτό Gympie- Gympie. Μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα ένιωσε να καίγεται.

«Ήταν φρικτό. Ο πόνος ήταν αφόρητος. Το σώμα έφτασε σε ένα όριο πόνου και μετά άρχισα να κάνω εμετούς. Έχω κάνει τέσσερα παιδιά, τα τρία με καισαρική. Δεν μπορεί να συγκριθεί ο πόνος», τόνισε χαρακτηριστικά το ABC News.

Ο σύζυγός της Naomi κατάλαβε αμέσως περί τίνος πρόκειται και την μετέφερε αμέσως σε κοντινό φαρμακείο όπου αγόρασε κερί αποτρίχωσης για να τραβήξει τα αγκαθάκια που είχαν μπει στο πόδι της.

«Καθώς μου έβγαζαν τα αγκαθάκια και περιμέναμε το ασθενοφόρο έλεγα στον σύζυγό μου ότι δεν μπορώ να το αντιμετωπίσω όλο αυτό», συνέχισε να διηγείται η Naomi. Οι γιατροί ήταν αρκετά μπερδεμένοι σχετικά με το πως θα την βοηθούσαν. Το μόνο που μπορούσαν να κάνουν ήταν να της χορηγήσουν παυσίπονα για τους ανυπόφορους πόνους, ενώ τις κάλυψαν τα πόδια με θερμαινόμενες κουβέρτες.

Στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε ιδιωτική κλινική όπου έμεινε επτά μέρες λαμβάνοντας θεραπεία. Πήρε εξιτήριο και επέστρεψε με παυσίπονα στο σπίτι της, αλλά ο εφιάλτης της δεν είχε τελειώσει. Για αρκετό καιρό έβαζε θερμαινόμενες κουβέρτες στο πόδι της, καθώς ήταν το μοναδικό πράγμα που ανακούφιζε τον πόνο της.

Το ατύχημά της συνέβη τον Ιούνιο του 2022 και σταμάτησε την φαρμακευτική αγωγή τα Χριστούγεννα του ίδιου έτους, δηλαδή έξι μήνες μετά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ