Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2024

Πρώτοι σε όλη την Ευρώπη οι Έλληνες 16χρονοι στον ηλεκτρονικό τζόγο, με φρουτάκια και στοίχημα


Με το θέμα του ηλεκτρονικού τζόγου ασχολήθηκε η εκπομπή «Αταίριαστοι» στον ΣΚΑΪ, καθώς όπως είναι ήδη γνωστό οι Έλληνες 16χρονοι είναι πρωταθλητές στην Ευρώπη.

Το 2023 τα πονταρίσματα στη χώρα μας έπιασαν τα 36 δισεκατομμύρια ευρώ. Ο παράνομος τζόγος έφτασε το 1,7 δις ευρώ με πρωταθλητές τους ανηλίκους, καθώς το ποσοστό ανέρχεται στο 10%. Υπενθυμίζεται ότι ο νόμος για την συμμετοχή στα παίγνια απαιτεί τα άτομα να έχουν ολοκληρώσει το 21ο έτος της ηλικίας τους.

Σύμφωνα με στοιχεία οι ηλικίες 17 έως 24 ετών προτιμούν τον διαδικτυακό τζόγο ενώ το 77,4 % επιλέγει τον αθλητικό στοιχηματισμό, τα online παιχνίδια καζίνο και τα φρουτάκια.

Στα παράνομα παιχνίδια το 68,5% που έπαιξαν ήταν άντρες και το 31,5% γυναίκες. Πρωταθλητές στα παράνομα πονταρίσματα ήταν τα άτομα 25 έως 54 ετών ενώ η ηλικιακή ομάδα 17-24 ετών, αντιπροσώπευσε το 10,3% των παικτών.
 
«Οι ανήλικοι μαθητές στην Ελλάδα, οι 16χρονοι, σκοράρουν πρώτοι στην Ευρώπη, όσον αφορά το ηλεκτρονικό παιχνίδι για δύο συνεχείς τετραετίες και τώρα περιμένουμε τα αποτελέσματα της ίδια έρευνας. Ιδιαίτερα μετά τον covid έχουμε μεγάλη αύξηση», ανέφερε στην εκπομπή του ΣΚΑΪ, η καθηγήτρια ψυχιατρικής ΕΚΠΑ, Μένη Μαλλιώρη.

Σε ερώτηση για το αν οι πιτσιρικάδες παίζουν επειδή βλέπουν τους μεγάλους απάντησε: «Είναι πολύ πιθανό. Ξέρουμε από τις έρευνες ότι αν κάποιος από τους γονείς έχει κάποια εξάρτηση είναι πάρα πολύ πιθανό τα παιδιά να αποκτήσουν κάποιου άλλου είδους εξάρτηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ