Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023

Πρώην developer της Rockstar εξηγεί αν το trailer δείχνει τα γραφικά που θα έχει το GTA VI όταν κυκλοφορήσει


Μπορεί το Grand Theft Auto VI να αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2025, όμως το πρώτο trailer που κυκλοφόρησε προκάλεσε μεγάλη αίσθηση, καθώς μέσα σε λίγες ώρες είχε εκατομμύρια προβολές στο YouTube, με αποτέλεσμα να σπάσει το προηγούμενο ρεκόρ που κατείχε ο MrBeast αναφορικά με τους χρήστες που το παρακολούθησαν.


Άπαντες έμειναν εντυπωσιασμένα από τα γραφικά του νέου τίτλου της σειράς, με αρκετούς να αναρωτιούνται αν το game θα είναι έτσι μόλις κυκλοφορήσει ή πρόκειται για cinematic πλάνα κατόπιν επεξεργασίας.

Έτσι, ένας πρώην developer της Rockstar Games αποφάσισε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους και να εξηγήσει τι ισχύει.

Ο λόγος για τον Mike York, ο οποίος εργάστηκε για 6 χρόνια ως animator στην Rockstar New England και βοήθησε στην ανάπτυξη των GTA V και Red Dead Redemption 2, ενώ αποχώρησε από την εταιρία το 2017. Σε ένα βίντεο, που ανέβασε στο κανάλι του και αναλύει με την πείρα εκ των έσω που διαθέτει από το θρυλικό στούντιο, σχολιάζει και συζητά όλες τις τεχνικές λεπτομέρειες του άκρως εντυπωσιακού πρώτου trailer του GTA VI.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά, του πρακτικά επιβεβαιώνει πως ότι είδαμε στο trailer αυτό είναι και το αποτέλεσμα που θα δούμε το 2025, όταν και θα κυκλοφορήσει το GTA 6. «Αυτό είναι in-game cutscene» αναφέρει θέλοντας να εξηγήσει ότι τρέχει ζωντανά στην RAGE μηχανή γραφικών. «Πολλά από τα παιχνίδια που βλέπετε γίνονται με cinematics, τα οποία όταν εναλλάσσονται από το παιχνίδι φαίνεται. Είναι pre-rendered και το βλέπετε. Αλλά όλα όσα βλέπετε σε ένα GTA τίτλο προβάλλονται in-engine. Κάθε μα κάθε cutscene του. Αν δείτε ένα κτίριο θα μπορέσετε να πάτε σε αυτό, να το σκαρφαλώσετε και να πηδήξετε από αυτό. Πρόκειται για ένα πολύ περίτεχνο παιχνίδι για αυτό και τους παίρνει τόσο χρόνο για να το φτιάξουν».


Για αυτό το αποτέλεσμα, αναφέρει, δούλεψαν χιλιάδες υπάλληλοι της Rockstar σε εκατοντάδες χιλιάδες animations, ένα πραγματικά τιτάνιο έργο ώστε να ικανοποιηθεί κάθε ιδιοτροπία του παίκτη. Αναφέρθηκε κιόλας στην άκρως εντυπωσιακή σκηνή με την παραλία της Vice City, όπου κατακλύζεται από χιλιάδες μοντέλα χαρακτήρων που ο καθένας τους έκανε κάτι διαφορετικό και έμοιαζε τόσο ζωντανό το τοπίο.

Αναφορικά με το story του παιχνιδιού, θα λαμβάνει χώρα στην φανταστική βερσιόν της πολιτείας της Φλόριντα, την οποία η Rockstar ονομάζει Leonida, ενώ από τα πλάνα φαίνεται ότι για πρώτη φορά ο βασικός χαρακτήρας θα είναι για πρώτη φορά γυναίκα. Στην ανακοίνωση γράφει χαρακτηριστικά: «Το Grand Theft Auto VI κατευθύνεται στην πολιτεία της Leonida, όπου βρίσκονται οι λουσμένοι με νέον δρόμοι της Vice City και πέρα από αυτούς, στη μεγαλύτερη και πιο καθηλωτική εξέλιξη της σειράς Grand Theft Auto μέχρι σήμερα».Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ