Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2019

Κ.Γκιουλέκας: «Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ακολουθεί διαφορετική πολιτική στο μεταναστευτικό από αυτή του ΣΥΡΙΖΑ»

«Η Ελλάδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι.
Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ακολουθεί διαφορετική πολιτική στο μεταναστευτικό από αυτή του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό αποφασίστηκε και στο χθεσινό Υπουργικό Συμβούλιο. Το θέμα έχει εθνικές διαστάσεις και δεν προσφέρεται για φθηνή αντιπολίτευση, όπως κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ», σχολίασε ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα" του ΑΝΤ1.

«Από τα στατιστικά που έχουμε αποδεικνύεται ότι περισσότεροι είναι οι μετανάστες από τους πρόσφυγες που έρχονται στην χώρα μας. Γι' αυτό αποφασίστηκε η ενίσχυση της φύλαξης των συνόρων μας, με αύξηση των περιπολιών, η κατασκευή κλειστών προαναχωρησιακών κέντρων για όσους παράνομα μπήκαν στην χώρα και δεν δικαιούνται άσυλο, η αυστηροποίηση του πλαισίου αίτησης και χορήγησης ασύλου, η αύξηση των επιστροφών σε 10.000 έως το τέλος του 2020, η κατάρτιση λίστας "ασφαλούς χώρας.
Και, φυσικά, οφείλουμε να διεθνοποιούμε το ζήτημα. Οι διεθνείς πρωτοβουλίες της κυβέρνησης είναι συνεχείς. Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε όλες τις επαφές που είχε το τελευταίο διάστημα σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, αλλά και κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στις Η.Π.Α. έθεσε το ζήτημα στις συναντήσεις του με ξένους ηγέτες, στην ομιλία του στον Ο.Η.Ε., αλλά και στην συνάντησή του με τον Τούρκο Πρόεδρο.
Επιπλέον, αναπτύσσεται τριμερής πρωτοβουλία Ελλάδας-Κύπρου-Βουλγαρίας για τη μεταναστευτική οδό της Ανατολικής Μεσογείου, ο αν.Υπουργός Προστασίας του Πολίτη θα μεταβεί στην Τουρκία για να συνομιλήσει με τον Τούρκο ομόλογό του για το ζήτημα, ενώ προετοιμάζεται και κυβερνητική πρωτοβουλία για τη συμπερίληψη του θέματος στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο σε λίγες ημέρες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κ.Γκιουλέκας και ερωτηθείς για την δριμεία κριτική του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε:

«Αξίζει να αναφερθεί ότι στα 4,5 χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ μόλις 1.806 άτομα επαναπροωθήθηκαν!
Ασκούν κριτική αυτοί που δημιούργησαν και μας κληροδότησαν αυτή την τραγική κατάσταση. Μάλλον ξεχνούν τις δηλώσεις της κας Χριστοδουλοπούλου περί... "λιαζόμενων μεταναστών" ή τον κ.Τσίπρα που μιλούσε για ανοιχτά σύνορα και τόνιζε πως "η θάλασσα δεν έχει σύνορα"!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ