Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019

Έτσι σώθηκε η ζωή του άνδρα που έχασε το πόδι του από επίθεση καρχαρία στην Αυστραλία

Ένα ζευγάρι Σουηδών, που έκαναν διακοπές στην Αυστραλία, έσωσε τον Βρετανό, που δέχθηκε επίθεση καρχαρία, ο οποίος του έκοψε το πόδι.

Ο Billy Ludvigsson και η Emma Andersson, νοσοκόμοι και οι δύο, σε ασθενοφόρο ο ένας και σε ΜΕΘ η άλλη, είχαν βουτήξει με αναπνευστήρα την Τρίτη στα νησιά Whitsunday Islands. Την ώρα που επέστρεφαν στο σκάφος τους, άκουσαν ουρλιαχτά. Και όπως φαίνεται η παρουσία τους εκεί ήταν σωτήρια για τον 28χρονο, που μέσα στην ατυχία του είχε τύχη βουνό.

Όταν ανέβηκαν οι δύο τραυματισμένοι άνδρες- θύματα του καρχαρία ήταν ένας 22χρονος κι ένας 28χρονος- το ζευγάρι ανέλαβε δράση, φτιάχνοντας επίδεσμο από σχοινιά και πετσέτες για τον άνδρα με το κομμένο πόδι.

«Η αιμορραγία ήταν σοβαρή, απειλητική για τη ζωή του αρχικά» περιέγραψε ο Ludvigsson, όπως μεταδίδει το Reuters. «Ίσως του σώσαμε τη ζωή».

Την ώρα που το σκάφος επέστρεφε στην ακτή, οι δύο τραυματίες, Alistair Raddon και Danny Maggs, ήταν «πολύ χαλαροί» κι έκαναν αστεία.

«Φυσικά πονούσε αλλά ήταν απίστευτος» είπε ο Ludvigsson για τον Raddon, ο οποίος από τη συνάντηση με τον καρχαρία έχασε το πόδι του.

Οι δύο άνδρες υποβλήθηκαν σε χειρουργικές επεμβάσεις και σήμερα αναρρώνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ