Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019

Έρευνα: Το «εύκολο φαγητό» πρώτο στις προτιμήσεις!

Το γρήγορο, το εύκολο και το φθηνό φαίνεται να είναι οι τρεις παράγοντες, που καθορίζουν τις επιλογές μας στο φαγητό. Αυτά, λοιπόν, είναι τα αποτελέσματα, που προέκυψαν από έρευνα, που διεξήχθη από την ασφαλιστική εταιρεία -NobleOak -, που εδρεύει στην Αυστραλία.

Ειδικότερα, το εύκολο φαγητό παραμένει το βασικό κριτήριο στην επιλογή των γευμάτων, ενώ φαίνεται ότι οι Αυστραλοί δαπανούν σχεδόν το ένα τρίτο του μισθού τους στο γρήγορο φαγητό. Σύμφωνα, λοιπόν, με τα αποτελέσματα, το 63% των ερωτηθέντων προτιμούσε φαγητό που ήταν εύκολο να αγοραστεί. Άλλες προτιμήσεις περιελάμβαναν το γρήγορο μαγείρεμα (59%), το υγιεινό φαγητό (55%) και το φτηνό γεύμα (54%). Σημαντικό στοιχείο για την έρευνα είναι ότι 85% των ανθρώπων, ηλικίας 18 έως 24 ετών έτρωγαν fast food, όπως πατατάκια, πίτσα, τηγανητό κοτόπουλο και κεμπάπ, τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Επίσης, αυτή η ηλικιακή ομάδα ξόδευε τα περισσότερα χρήματα (38%) του εβδομαδιαίου προϋπολογισμού της στο fast food.

Ωστόσο, καλό σημάδι αποτελεί το γεγονός, ότι τα άτομα ηλικίας 55 ετών και άνω επικεντρώθηκαν περισσότερο σε υγιεινά και χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά γεύματα.Ο διατροφολόγος, Rachel Scoular, εξήγησε, ότι ο μεταβαλλόμενος τρόπος ζωής έχει φέρει αλλαγές στις διατροφικές συνήθειες.«Εργαζόμαστε πλέον περισσότερες ώρες κάνοντας μεγαλύτερες μετακινήσεις και έχουμε λιγότερο χρόνο κατά τη διάρκεια της εβδομάδας για προσωπικά καθήκοντα όπως το μαγείρεμα», πρόσθεσε. Σημαντικό στοιχείο της έρευνας είναι ακόμη, ότι το 55% των ερωτηθέντων έτρωγαν λιγότερο από μία μερίδα φρούτων ή λαχανικών την ημέρα. Τέλος, όπως επισήμανε, ο Rachel Scoula: «Νομίζω ότι συχνά πέφτουμε στη δικαιολογία ότι δεν έχουμε χρόνο, ωστόσο υπάρχουν δεκάδες αλλαγές, που μπορούμε να κάνουμε για να βελτιώσουμε τη διατροφή μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ