Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019

Εφοδος αντιεξουστιαστών και Ρουβίκωνα στο τουρκικό προξενείο - Προσαγωγές- Δηλώσεις

Ομάδα 10 ατόμων κατάφερε και τρύπωσε στο τουρκικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη, πριν λίγη ώρα.
Παριστάνοντας τους επισκέπτες μπήκαν στο εσωτερικό και φώναξαν συνθήματα εναντίον της τουρκικής εισβολής στη Βόρεια Συρία εναντίον των Κούρδων.
Την ευθύνη ανέλαβε η «Αναρχική Ομοσπονδία» και όπως αναφέρει σε ανάρτηση στα social media, στην ομάδα των εισβολέων υπήρχαν και μέλη του Ρουβίκωνα.








Πριν από λίγη ώρα βγήκαν από το κτίριο του τουρκικού προξενείου στη Θεσσαλονίκη, τα 11 άτομα που λίγο νωρίτερα είχαν εισέλθει και φώναξαν συνθήματα αλληλεγγύης προς τον κουρδικό λαό.

Οι αστυνομικές δυνάμεις που έφτασαν στο σημείο προσήγαγαν τα άτομα τα οποία θα μεταφερθούν στο Αστυνομικό Μέγαρο και θα αποφασιστεί αν θα γίνουν συλλήψεις.

Τα άτομα είναι μέλη αναρχικών ομάδων και μεταξύ αυτών και του Ρουβίκωνα.


Αρκετοί είναι οι Τούρκοι τουρίστες που περίμεναν να μπουν στο τουρκικό προξενείο και στο χώρο του μουσείου που είναι αφιερωμένο στον Κεμάλ Ατατούρκ στη Θεσσαλονίκη.

Ωστόσο, λόγω της εισβολής αναρχικών πριν από λίγη ώρα, προς το παρόν το μουσείο έχει κλείσει και είναι άγνωστο αν θα είναι και πάλι προσβάσιμο στη διάρκεια της ημέρας.

Ενας εκ των Τούρκων επισκεπτών μίλησε στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης και μεταξύ άλλων είπε πως αυτός χώρος (σ.σ. το τουρκικό προξενείο και το μουσείο του Ατατούρκ) δεν είναι χώρος για διαμαρτυρίες.

Σημείωσε πως ο Κεμάλ ήταν μεγάλος ηγέτης ενώ προσέθεσε πως οι πόλεμοι δεν είναι ποτέ καλοί.

Δείτε τις δηλώσεις του…
Πηγή: life-events.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ