Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019

Έρχεται το 5θέσιο ιπτάμενο όχημα που θα τρέχει με 100 χλμ/ώρα (φωτό & βίντεο)

Η γερμανική start up, Lilium, ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης των τεστ στο project που τη φέρνει πιο κοντά στην υλοποίηση των εμπορικών πτήσεων έως το 2025

Φωτογραφίες από το ιπτάμενο ηλεκτρικό ταξί που θα διασχίζει τους αιθέρες με 100 χλμ την ώρα παρουσίασε η γερμανική start up, Lilium.

Την περασμένη Πέμπτη η εταιρεία ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης των τεστ για το πενταθέσιο ιπτάμενο αυτοκίνητο, το επονομαζόμενο Lilium Jet, ένα project που τη φέρνει πιο κοντά στην υλοποίηση των εμπορικών πτήσεων έως το 2025.



Τον περασμένο Μάιο, όταν πρωτοαποκάλυψε το ιπτάμενο όχημα που απογειώνεται καθέτως, να υπερίπταται για λίγο και μετά να προσγειώνεται και πάλι, η ομάδα που το δημιούργησε έκλαιγε από χαρά, αναφέρει στο CNBC ο εμπορικός δ/ντής Ρέμο Γκέρμπερ.



«Έχουν γίνει εκατοντάδες τεστ ήδη από τότε», αναφέρει ο Γκέρμπερ και συμπληρώνει ότι ήδη αποτελεί ένα φυσικό γεγονός να το βλέπει κανείς να πετάει, ωστόσο «θα είμαστε υπερ-ενθουσιασμένοι όταν το δείξουμε και στον κόσμο».



Το τζετ της Lilium, έχει δυο παράλληλα φτερά εξοπλισμένα με συνολικά 36 ηλεκτρικούς κινητήρες που βλέπουν προς τα κάτω κατά την απογείωση και στη συνέχεια παίρνουν κλίση προς τα πίσω για να εκτελέσουν οριζόντια πτήση. Δεν έχει πάντως με ουρά, πηδάλιο, έλικες ή κιβώτιο ταχυτήτων. Η εταιρεία χρησιμοποιεί λογισμικό ώστε να είναι δυνατή η πρόβλεψη των επιδόσεων του τζετ στον αέρα.



Επίσης, σχεδιάζεται το λανσάρισμα μιας εφαρμογής που θα επιτρέπει να μισθώνουν το τζετ όπως κάνουν με ένα ταξί της Uber.

Οσο για το κόστος μιας κούρσας η εταιρεία αναφέρει ότι σχεδιάζει να μεταφέρει τους Νεοϋορκέζους από το Μανχάταν στο αεροδρόμιο JFK μέσα σε ‘εξι λεπτά με κόστος περίπου 70 δολάρια.

Ενας μακροπρόθεσμος στόχος για την Lilium είναι να ολοκληρώνει διαδρομή 300 χλμ μέσα σε μια ώρα, ωστόσο αυτός ο στόχος απέχει ακόμα αρκετά.

Η βασική πρόκληση για την εταιρεία είναι να αυξήσει την παραγωγή των επιβατικών drones και να αποκτήσει κανονιστικές εγκρίσεις για να πετά σε μεγάλες πόλεις.



Για τους σκοπούς αυτούς η Lilium έχει ανοίξει ήδη ένα νέο εργοστάσιο 3.000 τετραγωνικών μέτρων δίπλα στα κεντρικά της στο Μόναχο, ενώ εξετάζει την κατασκευή ακόμα ενός εργοστασίου στην ίδια περιοχή, ώστε να μπορεί να φτιάχνει εκατοντάδες τζετ κάθε χρόνο.

Είναι δε σε συζητήσεις με επενδυτές προκειμένου να αντλήσει από 400 έως 500 εκατ. δολ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ