Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019

Δύο μέτρα και δύο σταθμά

27η Ιανουαρίου και 30η Ιανουαρίου. Δύο ημέρες σημαντικές, η μια κοντά στην άλλη, που στην πράξη το υπουργείο τις απομάκρυνε, καθιερώνοντας την πρώτη και καταργώντας την δεύτερη.

Για την μεν πρώτη: ο κ. Γαβρόγλου: κάλεσε (προφορικά) τους εκπαιδευτικούς όλων των σχολικών μονάδων την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019 να αφιερώσουν δύο (2) διδακτικές ώρες σε εκδηλώσεις και εκπαιδευτικές δραστηριότητες για την Ημέρα Μνήμης. των Ελλήνων Εβραίων μαρτύρων και ηρώων του Ολοκαυτώματος,                     για δε την δεύτερη: ο κ. Γαβρόγλου 30η Ιανουαρίου, Ημέρα Μνήμης των Τριών Ιεραρχών, καλεί (δια νόμου) όλες τις σχολικές μονάδες να αργούν δηλαδή ούτε να εκκλησιαστούν ούτε να κάνουν κάποια εκπαιδευτική εκδήλωση.
Είναι γεγονός αναμφισβήτητο ότι ο κ. Γαβρόγλου δεν είναι υποκριτής. «Δεν ζυγιάζει, δε μετρά, δεν βολεύεται, ακολουθεί το βαθύ του χτυποκάρδι». Παραχαράσσοντας την ανωτέρω ρήση του  Καζαντζάκη, πράγματι ακολουθεί το βαθύ του χτυποκάρδι, χωρίς να μετρά, χωρίς να βολεύει κάποιους αλλά ταυτόχρονα μετρά και βολεύει κάποιους άλλους. Από αυτή την άποψη είναι υποκριτής.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ο υπουργός παιδείας αλλά και ο συνοδοιπόρος του επίσης υπουργός παιδείας είναι από τους φανατικούς εργάτες τις συμφωνίας της λίμνης Βρυγηίδας. Είναι γνωστό και ομολογούν «το μέτρο με το οποίο μετράνε τον χασέ τους». Θα πρέπει όμως να θυμούνται ότι κάποιοι άλλοι πριν απ’ αυτούς, εδώ και αιώνες, δούλεψαν, προβληματίστηκαν, αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για να υφάνουν το πολύτιμο ύφασμα της Μακεδονίας, ένα πολύτιμο ύφασμα που αυτοί το μετέτρεψαν σε ένα φτηνιάρικο χασέ για να μπορέσουν να το σκίσουν εύκολα. Πράγματι, κ. υπουργέ σκίσατε σαν χασέ την ιστορία της Μακεδονίας, σκίσατε σαν χασέ την ιστορία των Τριών Ιεραρχών.               Είστε ειλικρινής, το κάνετε γιατί δεν πιστεύεται ούτε την μεν, ούτε τους δε.

Όσο αφορά τα δύο σταθμά, κ. Γαβρόγλου, να γνωρίζετε ότι υπάρχει μια απάντηση:

 Οὐκ ἔσται ἐν τῷ μαρσίππῳ σου στάθμιον καὶ στάθμιον, μέγα ἢ μικρόν·

        Δεν πρέπει να υπάρχουν στο σακούλι σου δύο ζύγια, το ένα βαρύτερο από  το κανονικό και το άλλο ελαφρότερο.

  οὐκ ἔσται ἐν τῇ οἰκίᾳ σου μέτρον καὶ μέτρον, μέγα ἢ μικρόν·

Δεν πρέπει να υπάρχουν στο σπίτι σου δύο μέτρα, το ένα μεγαλύτερο και το  άλλο μικρότερο από το κανονικό.

  στάθμιον ἀληθινὸν καὶ δίκαιον ἔσται σοι, καὶ μέτρον ἀληθινὸν καὶ δίκαιον ἔσται σοι, ἵνα πολυήμερος γένῃ ἐπὶ τῆς γῆς, ἧς Κύριος ὁ Θεός σου δίδωσί σοι ἐν κλήρῳ·

         Ζύγια αληθινά και δίκαια θα υπάρχουν σε σένα, μέτρα αληθινά και δίκαια θα χρησιμοποιείς, για να ζήσεις χρόνια πολλά στην χώρα, την οποίαν Κύριος ο Θεός σου έδωσε σε σένα ως κληρονομιά·

   ὅτι βδέλυγμα Κυρίῳ τῷ Θεῷ σου πᾶς ποιῶν ταῦτα, πᾶς ποιῶν ἄδικον.

         διότι είναι μισητός και αποκρουστικός εις Κύριον τον Θεό σου εκείνος, που χρησιμοποιεί δόλια ζύγια και  διαπράττει αδικία.                                                                                                                                                                               (ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ / ΛΟΓΟΙ ΜΩΥΣΗ / ΑΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ / ΚΕΦΑΛΑΙΟ 19 / ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΤΑΦΥΓΗΣ/Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ)

Δύσκολο και δικαιολογημένα να αποδεχτείτε αυτή την απάντηση αν δεν πιστεύετε κ. υπουργέ.                                       Δυστυχώς απαρνηθήκατε την εν Πόλη Πατριαρχική σας παιδεία και τα ιδανικά της.

Γι αυτούς που τιμούν και πιστεύουν, γονείς και δασκάλους, παραθέτουμε την ρήση ενός από τους  Τρεις Μεγάλους δασκάλους και αγωνιστές  της εν Χριστώ ζωής, που δεν μπορεί να τους διαγράψει ΚΑΝΕΙΣ:




Τερψίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ