Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

Προσπάθησε να κλέψει αεροπλάνο για να πάει σε συναυλία

Ένας 19χρονος που λατρεύει τη ραπ μουσική αποπειράθηκε να κλέψει ένα αεροπλάνο από το αεροδρόμιο της πόλης Τεξαρκάνα, στο Αρκάνσας, ώστε να ταξιδέψει στο Σικάγο για να παρακολουθήσει τη συναυλία του αγαπημένου του ράπερ Famous Dex.

Ο Zemarcuis Scott δεν είχε καμία απολύτως εμπειρία από αεροπλάνα, αλλά αυτό δε στάθηκε εμπόδιο στα σχέδιά του. Πίστευε πως δεν ήταν δα και τόσο δύσκολο να χειριστεί κανείς τα κουμπιά και τους μοχλούς που υπάρχουν στο κόκπιτ. Τουλάχιστον έτσι είπε κατά την κατάθεσή του στους αστυνομικούς.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει σε ρεπορτάζ της η εφημερίδα Texarkana Gazette, τις πρώτες πρωινές ώρες της 4ης Ιουλίου 2018 ο 19χρονος έφτασε με ποδήλατο στο αεροδρόμιο και επί τέσσερις ώρες παρακολουθούσε το αεροπλάνο -ένα επιβατικό αεροσκάφος 44 θέσεων της American Eagle- περιμένοντας την κατάλληλη στιγμή για να θέσει σε εφαρμογή το σχέδιο που είχε καταστρώσει. Όταν αυτή έφτασε, πήδηξε το φράχτη και κινήθηκε προς το αεροπλάνο. Κατάφερε να τρυπώσει στο κόκπιτ του, όμως η ασφάλεια του αεροδρομίου πρόλαβε και τον συνέλαβε πριν προκαλέσει χάος στο αεροδρόμιο και θέσει σε κίνδυνο την ακεραιότητα υπαλλήλων και επιβατών.

Στην κατάθεσή του ανέφερε πως επί ένα μήνα επεξεργαζόταν στο μυαλό του την ιδέα και κατέστρωνε τα σχέδιά του.

Την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου ο νεαρός αποδέχθηκε τις κατηγορίες για απόπειρα κλοπής ιδιοκτησίας και εμπορική διάρρηξη και καταδικάστηκε σε 5ετή δικαστική επιτήρηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ