Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019

Μάσα, χάψα, ταξιδάρες και ζωάρα, όλα πληρωμένα από τον Έλληνα φορολογούμενο! Πού να αφήσει την καρέκλα ο Κουίκ για μια... Μακεδονία, μωρέ!

Στην «γωνία» στήνει η ΝΔ, τον υφυπουργό Εξωτερικών, Τέρενς Κουίκ και τον καλεί να απολογηθεί για τα ταξίδια του στο εξωτερικό. Ο κ. Κουίκ όπως κατέγραψε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει πραγματοποιήσει μέσα σε 26 μήνες, 70 ταξίδια!
Μάλιστα σύμφωνα με τα στατιστικά της ΝΔ, τόσα ταξίδια δεν έχουν κάνει όλοι μαζί οι προκάτοχοί του σε 20 χρόνια και προπαντός ταξίδια, τα οποία θα μπορούσαν να τακτοποιηθούν τηλεφωνικά από έναν πρέσβη ή πρόξενο της χώρας.

Ο κ. Κουίκ καλείται να απαντήσει για τα ταξίδια του αυτά στη Βουλή, μετά από ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής της ΝΔ κ. Κώστας Κατσαφάδος.

Ο βουλευτής αναφέρει μεταξύ άλλων  στην ερώτηση που κατέθεσε: «Τα ταξίδια του κ. Κουίκ κοστίζουν και μάλιστα σε δύσκολες εποχές. Ο αριθμός τους ανέρχεται σε 70 μέσα σε 26 μήνες θητείας και είναι προκλητικά μεγάλος για τα δεδομένα της εποχής. Αν σκεφτεί κανείς ότι το κάθε ταξίδι, εκτός από τα έξοδα του υφυπουργού, περιλαμβάνει:
α) τα έξοδα για τα τουλάχιστον 1-2 άτομα που τον συνοδεύουν,
β) τα έξοδα των κατά τόπους πρεσβειών ή προξενείων της Ελλάδας, και
γ) έξοδα για ημερήσια αποζημίωση, που είναι 140- 150 ευρώ την ημέρα για τον υφυπουργό, τότε διαπιστώνουμε το κόστος της περιπλάνησης του κ. Κουίκ ανά την υφήλιο στο Ελληνικό Δημόσιο.

Τα 70 ταξίδια των 2-3 ημερών στο εξωτερικό, αντιστοιχούν σε περίπου 200 ημέρες απουσίας από την Ελλάδα, σε σύνολο 790 ημερών θητείας.

Καταλήγοντας την ερώτησή του, ο Βουλευτής ρωτά τον αρμόδιο Υπουργό να ενημερωθεί για τον αριθμό των ταξιδιών που έχει πραγματοποιήσει ο κ. Τ. Κουίκ μέχρι σήμερα, καθώς και για τα αναλυτικά κόστη, την αιτιολογία και τα αποτελέσματα αυτών των ταξιδιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ