Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

“Η Πανεπιστημιούπολη του ΑΠΘ ως νησίδα αστικού εκσυγχρονισμού”

Για την Αρχιτεκτονική και την επίδρασή της στην ανάπτυξη του αστικού ιστού της πόλης και την κοινωνική εξέλιξη γενικότερα θα μιλήσει ο Νίκος Καλογήρου, το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου, μεταξύ 10 π.μ. και 2 μ.μ. στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης στο Αμφιθέατρο «Μελίνα Μερκούρη» (Λεωφόρος Στρατού 2) με θέμα: “Η Πανεπιστημιούπολη του ΑΠΘ ως νησίδα αστικού εκσυγχρονισμού”, στα πλαίσια του Ανοιχτού πανεπιστημίου της Πολιτιστικής Εταιρείας.

Ο Νίκος Καλογήρου, διακεκριμένος καθηγητής της Αρχιτεκτονικής του ΑΠΘ, συγγραφέας και ερευνητής, θα αναλύσει γιατί στη διάρκεια ενός αιώνα από το πρώτο πολεοδομικό σχέδιο του 1917-21, η οργάνωση της Πανεπιστημιούπολης του Α.Π.Θ. επηρέασε με τη συνολική της σύνθεση και με χαρακτηριστικά κτίρια-τοπόσημα την αστική ταυτότητα της σύγχρονης Θεσσαλονίκης.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Η διάλεξη πραγματοποιείται στο πλαίσιο των μαθημάτων του Ανοικτού Πανεπιστημίου της Πολιτιστικής Εταιρείας Επιχειρηματιών Β. Ελλάδος και είναι συνδιοργάνωση της Πολιτιστικής Εταιρείας και του Δικτύου Navarino.

Με την υποστήριξη του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ