Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019

Μητσοτάκης: Εκλογές τώρα. Ιδού η κάλπη, ιδού και το πήδημα

"Εκλογές και πάλι εκλογές τώρα. Ιδού η κάλπη, ιδού και το πήδημα". Με αυτή τη φράση έκλεισε την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής όπου διεξάγεται η συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης που ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όσον αφορά στη Συμφωνία των Πρεσπών ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αναρωτήθηκε "πότε ήταν μέρος της εθνικής γραμμής η παραχώρηση στους Σκοπιανούς της μακεδονικής ταυτότητας και γλώσσας";

«Γιατί κάποιοι είπαν όχι όταν τους ζητήθηκε και εσείς είπατε ναι; Και ο κ. Καμμένος τον οποίο δεν βλέπω καν στην αίθουσα σήμερα, ίσως έχει πάει να μεταλάβει, τώρα σκίζει τα ιμάτιά του για το όνομα της Μακεδονίας. Ξέχασε ότι όταν μπορούσε να ρίξει την κυβέρνηση τον περασμένο Ιούλιο την στήριξε και σήμερα συνυπογράφει τη Συμφωνία των Πρεσπών».

Επιτιθέμενος κατά των κ.κ. Τσίπρα - Καμμένου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε ότι το δίδυμο αυτό δεν έχει καμία αναστολή προκειμένου να εξυπηρετήσει ιδιοτελή πολιτικά συμφέροντα. Διαλύει κόμματα, διαφθείρει συνειδήσεις, καταπατά αρχές και υπονομεύει θεσμούς. Και μετατρέπει την πολιτική ζωή του τόπου σε ένα απίστευτο παζάρι.

Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, ο κ. Μητσοτάκης τον κατηγόρησε λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Υποθηκεύσατε το μέλλον της χώρας για δεκαετίες για να κρατηθείτε στην εξουσία και σήμερα βάζετε τη χώρα σε περιπέτειες για να αποφύγετε τις εκλογές για λίγους μήνες».

Απευθυνόμενος στα κυβερνητικά έδρανα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε σε υψηλούς τόνους:

«Μιλάτε εσείς για κάθαρση ενώ πρόσωπα πολύ στενά συνδεδεμένα μαζί σας, στο στενό πυρήνα εξουσίας του Μαξίμου έχουν αφήσει βρώμικα αποτυπώματα στη δημόσια ζωή».

Κατηγόρησε τη συμπολίτευση ότι "λέει ψέματα και εξακολουθεί να κυβερνάει με ψέματα" και πρόσθεσε:

«Κάνετε εγκαίνια με τα έργα ζωγραφισμένα σε μουσαμά. 'Αθλιο θέατρο. Κοροϊδεύετε τους Θεσσαλονικείς στα μούτρα τους», είπε αναφερόμενος στην εκδήλωση στο Μετρό Θεσσαλονίκης.

Αντί να αποκλιμακώσει ο κ. Τσίπρας την τοξικότητα με την οποία έχει πλημμυρίσει τη δημόσια ζωή ψάχνει ιδιοτελείς συμμάχους για να εδραιωθεί στην κυβέρνηση για λίγους μήνες ακόμα, σημείωσε από το βήμα του Κοινοβουλίου ο Κυρ. Μητσοτάκης.

Ενώ σε άλλο σημείο της ομιλίας του έστρεψε τα βέλη του κατά του πρωθυπουργού και του αν. υπουργού Υγείας: «Πολάκης ίσον Τσίπρας. Είναι ο καθρέφτης του δικού σας ύφους της εξουσίας», είπε απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα.

Για τον νέο υπουργό Εθνικής Άμυνας
"Ποτέ καμία κυβέρνηση δεν επέλεξε εν ενεργεία στρατιωτικό για υπουργό 'Αμυνας", δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι ένα ιστορικό προηγούμενο υπάρχει, αυτό του Γρ. Σπαντιδάκη (επί δικτατορίας), προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις των βουλευτών της συμπολίτευσης.

Για την οικονομία

«Προειδοποιώ για την κρίσιμη κατάσταση της οικονομίας που θα επιβαρυνθεί περισσότερο από μία παρατεταμένη προεκλογική περίοδο», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι οι διεθνείς οίκοι λένε το αυτονόητο, ότι οι πρόωρες εκλογές θα ξεκαθαρίσουν το πολιτικό τοπίο.

Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης συσχέτισε την ψήφο εμπιστοσύνης και τη Συμφωνία Πρεσπών.

"Όποιος δώσει ψήφο εμπιστοσύνης ψηφίζει "ναι" και στην Συμφωνία των Πρεσπών που συνιστά μεγάλη εθνική υποχώρηση και στηρίζει μία κυβέρνηση κουρελού δίχως λαϊκή εντολή".

«Αντί να συζητάμε πώς θα μειώσουμε φόρους και εισφορές και πώς θα φέρουμε νέες επενδύσεις και δουλειές, ασχολούμαστε με τα παιχνίδια εξουσίας του κ. Τσίπρα», παρατήρησε στην ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να συμπεράνει:

«Η Βουλή των Ελλήνων αξίζει καλύτερα από τη σημερινή συνεδρίαση».

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε προϊόν συναλλαγής χαρακτήρισε την κοινοβουλευτική πλειοψηφία που θα προκύψει αύριο.

«Οι πολίτες έχουν έναν ακόμα λόγο να σας τιμωρήσουν. Δίπλα στη λιτότητα προσθέσατε κι ένα κεφάλαιο πολιτικής παρακμής, ηθικού εξευτελισμού και κατάντιας των θεσμών» ανέφερε, ενώ απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό, είπε: «Κύριε Τσίπρα, πολιτική για εσάς σημαίνει συναλλαγή. Και από μια κυβέρνηση ανοχής, οδηγηθήκαμε σε μια κυβέρνηση συναλλαγής».

Ενώ σε άλλο σημείο της ομιλίας του είπε απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα: «Από τότε που γίνατε αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, τα έχετε πει όλα και μετά τα έχετε κάνει όλα. Από αυτά τα "είπα ξείπα" μιας ολόκληρης δεκαετίας, συγκρατώ μια φράση σας στις 4.10.2014 στο 3ο φεστιβάλ νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ. Διαβάζω: "Την ψήφο εμπιστοσύνης δεν τη δίνουν οι κυβερνήσεις στον εαυτό τους. Την δίνει ο λαός ανοικτά και καθαρά μέσα από τις εκλογές. Αν κάποιοι θέλουν ψήφο εμπιστοσύνης, αν διεκδικούν την ψήφο εμπιστοσύνης, τότε ξέρουν. Ιδού η κάλπη, ιδού και το πήδημα". Συμφωνώ μαζί σας, κ. Τσίπρα. Ιδού η κάλπη, ιδού και το πήδημα», κατέληξε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Δείτε το βίντεο από τη Βουλή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ