Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019

Ποιος θα αγοράσει εκχιονιστικό μηχάνημα για το Δασικό Χωριό Παγγαίου;

Η ομάδα που διαχειρίζεται το Δασικό Χωριό Παγγαίου, διάβασα ότι θα ανοίξει τραπεζικό λογαριασμό, για να συγκεντρωθούν χρήματα προκειμένου να αγοράσει εκχιονιστικό μηχάνημα.
Διότι, τα μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας και του Δήμου Παγγαίου είναι περιορισμένα και όταν εκδηλώνεται ακραίο καιρικό φαινόμενο (χιονιάς), η αποστολή τους είναι να διατηρούν καθαρό το βασικό οδικό δίκτυο.

  • Έτσι, ο δρόμος που οδηγεί στο Δασικό Χωριό σκεπάζεται από πυκνό στρώμα χιονιού και η κυκλοφορία των οχημάτων διακόπτεται. Κι αυτό, όπως έμαθα, σε εξακόσια μέτρα υψόμετρο από την επιφάνεια της θάλασσας και μερικά χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα του Δήμου Παγγαίου, την Ελευθερούπολη!
  • Το εκχιονιστικό μηχάνημα είναι απολύτως απαραίτητο, αναγκαίο θα έλεγα, για να αξιοποιηθεί η επένδυση που έγινε στο Δασικό Χωριό. Αν θέλουμε, καρντάσια, να επιμηκύνουμε την τουριστική περίοδο και να προσελκύσουμε επισκέπτες τον χειμώνα. Το όρος Παγγαίο είναι μεγάλο «ατού» για τον τουρισμό της περιοχής.
  • Μπορεί η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης να αγοράσει ένα καινούργιο εκχιονιστικό μηχάνημα, ή να βρει ένα χορηγό, για να λύσει το πρόβλημα της πρόσβασης στο Δασικό Χωριό όταν χιονίζει στο Παγγαίο.
  • Με τον τραπεζικό λογαριασμό, καρντάσια, δύσκολα θα μαζευτούν τα χρήματα. Πρέπει να βοηθήσει ένας φορέας, ή κάποιος ιδιώτης με οικονομική επιφάνεια. Ο T.A.P. έδωσε αλλού εκχιονιστικά μηχανήματα και δεν είναι σωστό να ζητάμε συνέχεια μόνο από αυτόν πράγματα.
  • Δήμαρχε Παγγαίου, δες το κι εσύ «ζεστά» το πρόβλημα, για να βρεθεί σύντομα η λύση. Αφορά και τη δημοτική αρχή, αφού το Δασικό Χωριό είναι υποδομή, που αναδεικνύει το τοπικό τουριστικό προϊόν. Κάνε μία επίσκεψη στον περιφερειάρχη, για να συζητήσετε τι μπορεί να γίνει.
  • Ο «επτάστερος» πείστηκε ότι το εγχείρημα του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας θα «περπατήσει». Τον διαβεβαίωσε ο πρύτανης του Τ.Ε.Ι. Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Αφού το πιστεύει ο «επτάστερος», θα γίνει πραγματικότητα.

Περισσότερα για την Καβάλα και την Αν. Μακεδονία k-tipos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ