Δευτέρα 6 Αυγούστου 2018

Κρίσιμη η κατάσταση για τον Niki Lauda

Στη μονάδα εντατικής θεραπείας σε νοσοκομείο της Βιέννης, στην οποία εισήχθη την προηγούμενη εβδομάδα, εξακολουθεί να βρίσκεται ο Niki Lauda.
Ο θρυλικός Αυστριακός, τρις παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1, βγήκε από το τεχνητό κώμα στο οποίο βρισκόταν από την Πέμπτη, αλλά η κατάστασή του εξακολουθεί να παραμένει σοβαρή.

Ο 69χρονος είχε υποβληθεί σε μεταμόσχευση πνεύμονα, έπειτα από μια φαινομενικά απλή γρίπη. Η επέμβαση και η μεταμόσχευση αποδείχθηκαν απαραίτητες διαδικασίες, ενώ το επόμενο τρίμηνο κρίνεται άκρως κρίσιμο, καθώς χρειάζεται χρόνος για να αφομοιωθεί ο νέος πνεύμονας στον οργανισμό του. Επίσης, ελλοχεύει πάντα ο κίνδυνος απόρριψης του μοσχεύματος.

Ο γιατρός που ανέλαβε τον Niki Lauda, Βάλτερ Κλεπέτκο, δήλωσε αρκετά ικανοποιημένος από την πορεία του 69χρονου, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Πρέπει να είσαι μεγάλος μαχητής σε τέτοιες καταστάσεις. Και έναν καλύτερο μαχητή από τον Niki Lauda δύσκολα θα βρεθεί, οπότε η κατάσταση μπορεί να θεωρηθεί έως και ιδανική». Πάντως, παρά την αισιοδοξία, η… επιφυλακή για να μην υπάρξει κάποια επιπλοκή είναι μεγάλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ