Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018

Οι γυναίκες είναι καλύτεροι οδηγοί από τους άνδρες, σύμφωνα με νέα έρευνα

Η αιώνια μάχη των φύλων έρχεται και πάλι στην επικαιρότητα με αφορμή μια έρευνα που πραγματοποίησε βρετανική ιστοσελίδα, η οποία βασίστηκε σε επίσημα στοιχεία του υπουργείου Μεταφορών της χώρας και του Κυβερνητικού Οργανισμού «Driver and Vehicle Licensing».

Σύμφωνα με αυτά λοιπόν, η ιστοσελίδα Confused.com κατέληξε στο συμπέρασμα πως οι γυναίκες είναι καλύτεροι οδηγοί από τους άνδρες.

Βάσει των στοιχείων, οι γυναίκες είναι πολύ πιο αξιόπιστες όταν πιάσουν τιμόνι στα χέρια τους καθώς διαπράττουν λιγότερες παραβιάσεις, εμπλέκονται σε λιγότερα ατυχήματα και κοστίζουν λιγότερα χρήματα στις ασφαλιστικές σε σχέση με τους άνδρες.

Τα στοιχεία αναφέρουν πως οι άνδρες είναι τέσσερις φορές πιο πιθανό να παραβιάσουν τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας όταν οδηγούν. Από τις 585.000 περιπτώσεις που οδηγήθηκαν στο δικαστήριο στην Αγγλία και την Ουαλία το 2017, το 79% ήταν άνδρες.

Οι περισσότεροι εξ αυτών κρίθηκαν ένοχοι για υπερβολική ταχύτητα, για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ και οδήγηση ανασφάλιστου οχήματος. Συγκριτικά, το ποσοστό των γυναικών που υπέπεσε σε παρόμοιες παραβάσεις ήταν το μισό σε σχέση με αυτό των ανδρών.

Μεγάλη διαφορά παρουσιάζεται και στις αιτήσεις αποζημιώσεων που κατατέθηκαν στις ασφαλιστικές το 2017. Το 65% αυτών έγιναν από άνδρες και το 17% εξ αυτών αφορούσε περιστατικά για τα οποία ευθυνόταν ο ίδιος ο αιτών.

Από το 35% των αιτήσεων που κατατέθηκαν στις ασφαλιστικές από γυναίκες, μόλις το 9% ήταν για περιστατικά για τα οποία η ευθύνη βάραινε τις ίδιες.

«Ως γυναίκα οδηγός αγώνων, ξέρω ότι οι γυναίκες είναι πιο εγκρατείς στην οδήγηση και τα στοιχεία αποδεικνύουν ότι στην πραγματικότητα είναι πιο ασφαλείς όταν βγαίνουν στο δρόμο», αναφέρει η Αμάντα Στρέτον η οποία γράφει στο Confused.com.

«Αυτό αποτυπώνεται και στο γεγονός ότι οι γυναίκες πληρώνουν σχεδόν 100 λίρες λιγότερα για τα ασφάλιστρά τους. Και αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι περισσότεροι άνδρες διαπράττουν περισσότερα αδικήματα στο δρόμο σε σύγκριση με τις γυναίκες», πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ