Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018

Προσεχώς... παράνομο το lap dance των στρίπερ στο Ισραήλ

Ο πόλεμος ενάντια στην πορνεία που έχει ξεκινήσει εδώ και λίγο καιρό ο Γενικός Εισαγγελέας του Ισραήλ πρόκειται σύντομα να οδηγήσει στην ποινικοποίηση του lap dance, του αισθησιακού ιδιωτικού χορού που πραγματοποιούν οι στρίπερ σε απόσταση... αναπνοής από τους πελάτες τους.

Όπως μεταδίδει η Jerusalem Post o Γενικός Εισαγγελέας Nitzan Kahana σε συνεργασία με την Υπηρεσία κατά της Εμπορίας Ανθρώπων πρόκειται να προτείνει στην απαγόρευση του εν λόγω χορού στα κέντρα που προσφέρουν ζωντανό στριπτίζ.

Σύμφωνα με την πρόταση που έχει κατατεθεί στις αρμόδιες Αρχές, ώστε να ενταχθεί σε νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί μετά το καλοκαίρι, το lap dance συνιστά μια «σεξουαλική πράξη σωματικής επαφής η οποία προσφέρει ηδονή» και «σε ορισμένες περιπτώσεις ισοδυναμεί με εκπόρνευση».

Αν και η πορνεία παραμένει νόμιμη στο Ισραήλ, το νομικό πλαίσιο σχετικά τις ιερόδουλες και τους χώρους εργασίας τους είναι αρκετά ασαφές, αφού οι οίκοι ανοχής είναι παράνομοι και η σωματεμπορία τιμωρείται με αυστηρές ποινές.

Αν και το lap dancing δεν περιλαμβάνει σεξ, η πρακτική συνδέεται συχνα με σεξουαλικές επιθέσεις εις βάρος των στρίπερ, αφού ο συγκεκριμένος χορός λαμβάνει χώρα συχνά σε απομονωμένους χώρους, χωρίς επιτήρηση από τους υπεύθυνους του strip club. Πάντως, οι Ισραηλινές στρίπερ από τη μεριά τους αντιδρούν στην νομοθεσία που προωθείται από την κυβέρνηση, αφού μεγάλο μέρος των εσόδων τους προέρχεται ακριβώς από αυτούς τους αισθησιακούς χορούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ