Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018

Ασθενείς μεταφέρονται σπίτι τους από το Νοσοκομείο του Κιλκίς τρεις ημέρες μετά το εξιτήριο

Ο Γολγοθάς ενός παιδιού στην Ακράτα, ανέδειξε την κατάρρευση του συστήματος υγείας,  τις ελλείψεις Αξονικών Τομογράφων στα Νοσοκομεία.
Ασθενείς μεταφέρονται σπίτι τους από το Νοσοκομείο του Κιλκίς τρεις ημέρες μετά το εξιτήριο.

Την περασμένη εβδομάδα ένα μικρό παιδί τραυματίστηκε στο κεφάλι στην Ακράτα. Διεκομίσθει  στο πλησιέστερο εφημερεύον Νοσοκομείο του Αιγίου. Χρειάζονταν άμεσα Αξονική Τομογραφία.
Ο Αξονικός του Νοσοκομείου Αιγίου είναι χαλασμένος […] Από εκεί διεκομίσθη στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο (παίδων) της Πάτρας. Και εκεί ο Αξονικός είναι χαλασμένος [...] Συνεχίστηκε η  οδύσσεια του μικρού παιδιού. Διεκομίσθη στο Νοσοκομείο Αγ. Ανδρέας Πατρών. Του έγινε Αξονική Τομογραφία. Όμως και εκεί δεν υπήρχε Νευροχειρουργός [...]     Το παιδί με νέα διακομιδή βρέθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου όπου και διεγνώσθη η κατάστασή του. Ταλαιπωρία όχι μόνο από την έλλειψη αξονικών, αλλά και την έλλειψη συντονισμού[…] Κατά τα άλλα η Κυβέρνηση συγκεντρώνει Πρωτογενή Πλεονάσματα.
Η κατάσταση ημέρα με την ημέρα του ΕΚΑΒ χειροτερεύει. Η διαχειριστική ανεπάρκεια στα τάρταρα.
Οι δευτερογενείς διακομιδές του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Κιλκίς γίνεται με μεγάλη καθυστέρηση.
Ασθενείς που παίρνουν εξιτήριο από το Νοσοκομείο του Κιλκίς και δεν είναι σε θέση να πάνε σπίτι τους με ιδιωτικό μέσο, δεν έχουν χρήματα να απευθυνθούν σε ιδιωτικό ασθενοφόρο, περιμένουν έως και τρεις ολόκληρες ημέρες μετά το εξιτήριο στις κλινικές του Νοσοκομείου για να έρθει ασθενοφόρο να τους παραλάβει.
Το ζήτημα αυτό εγγράφως ανέδειξαν οι γιατροί του Νοσοκομείου, αλλά και το Σωματείο Εργαζομένων. Η λύση που δόθηκε είναι να διωχθεί πειθαρχικά συνδικαλιστικό στέλεχος του Σωματείου Εργαζομένων (Γενικής Γραμματέας του Σωματείου και του Νομαρχιακού τμήματος Κιλκίς της ΑΔΕΔΥ). Προκειμένου να κλείσουν τα στόματα τιμωρήθηκε με στέρηση μισθού 15 ημερών.
Ενδεικτικά αναφέρουμε περιστατικά.
Παρασκευή 24/08/2018 (εξιτήριο) από την Ορθοπεδική κλινική του νοσοκομείου Κιλκίς ασθενής 80 ετών με χειρουργηθέν κάταγμα ισχίου, μεταφέρθηκε μετά από 8 ώρες με το ΕΚΑΒ στην οικία του στην πόλη του Κιλκίς.
Παρασκευή 24/08/2018  (εξιτήριο)  από την Ορθοπεδική κλινική του νοσοκομείου Κιλκίς ασθενής 74 ετών με χειρουργηθέν κάταγμα γόνατος,  μεταφέρθηκε μετά από τρεις ημέρες με το ΕΚΑΒ στην οικία της στο χωριό Γαλλικός  του Κιλκίς.
Την Παρασκευή 24/08/2018  (εξιτήριο)  από την Παθολογική  κλινική του Νοσοκομείου Κιλκίς ασθενής 89 ετών μεταφέρθηκε μετά από τρεις ημέρες με το ΕΚΑΒ στην οικία του στο χωριό Χωρύγι του Κιλκίς.
Τρίτη 24/07/2018 (εξιτήριο) από την Ορθοπεδική κλινική του νοσοκομείου Κιλκίς ασθενής 84 ετών με χειρουργηθέν κάταγμα ισχίου, μεταφέρθηκε μετά από 10 ώρες με το ΕΚΑΒ στην οικία του στο χωριό Γοργόπη Κιλκίς.
Τετάρτη  25/07/2018  ασθενής 85 ετών προσήλθε στα ΤΕΠ στις 15:50 μ.μ. Αφού εξετάστηκε και δοθήκαν οδηγίες επέστρεψε  με το ΕΚΑΒ στην οικία του στο χωριό Μελάνθιο του Κιλκίς στις 23:30 μ.μ. (αναμονή 9 ώρες). 
Παρασκευή 27/07/2018 εσωτερικός ασθενής του Γ. Νοσοκομείου Γουμένισσας προσήλθε το πρωί στον αξονικό τομογράφο το του Νοσοκομείου μας. Τέλειωσε στις 11:30 π.μ. Επέστρεψε με το ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Γουμένισσας στις 19:30 μ.μ. (αναμονή 8 ώρες).
Τετάρτη 22/08/2018 ασθενής 88 ετών προσήλθε στα τακτικά Ορθοπεδικά ιατρεία στις 12:30 μ.μ. με κάταγμα ηβοϊσχιακού κλάδου. Αφού εξετάστηκε και δοθήκαν οδηγίες επέστρεψε με το ΕΚΑΒ  στην οικία της στη Αγριοσυκιά - Πέλλας  στις 19:40 μ.μ. (αναμονή 7 ώρες). 
Παρασκευή 24/08/2018 (εξιτήριο) από την Ορθοπεδική κλινική του νοσοκομείου Κιλκίς ασθενής 80 ετών με χειρουργηθέν κάταγμα ισχίου, μεταφέρθηκε μετά από 8 ώρες με το ΕΚΑΒ στην οικία του στην πόλη του Κιλκίς.


ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ