Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018

Ταχυδρομικά περιστέρια «έκλεψαν» σε διαγωνισμό ταχύτητας

Μοιάζει απίθανο αλλά υπάρχουν άνθρωποι που έχουν ταχυδρομικά περιστέρια, τα βάζουν να «συμμετάσχουν» σε αγώνα ταχύτητας, «κλέβουν» βάζοντας τα περιστέρια σε τρένο και τελικά τα σκοτώνουν για να μην αποκαλυφθεί η απάτη τους.

Αυτό συνέβη στην περίπτωση δύο Κινέζων, οι οποίοι επιχείρησαν να ξεγελάσουν τους διαιτητές σε αγώνα που έγινε το 2017 ανάμεσα στις επαρχίες Χενάν και Σανγκάης, με την απόσταση- στόχο να φτάνει τα 750 χιλιόμετρα.

Παρασυρμένοι από την απληστία τους για το κέρδος, οι δύο Κινέζοι μετέφεραν με τρένο υψηλή ταχύτητας τα ταχυδρομικά τους περιστέρια σε μεγάλο μέρος της διαδρομής, προκειμένου να κερδίσουν τον αγώνα, και κατάφεραν πράγματι τα πτηνά τους να τερματίσουν μέσα στην πρώτη τετράδα, αποκομίζοντας ποσό ύψους 125.000 ευρώ, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Είχαν μάλιστα προετοιμάσει την απάτη τους ένα χρόνο πριν, ταΐζοντας τα πτηνά κοντά στα σημεία άφιξης και έναρξης του διαγωνισμού, προκειμένου να εξοικειωθούν με την περιοχή. Μόλις δόθηκε το σήμα εκκίνησης, τα πουλιά δεν πέταξαν κατευθείαν προς τη Σαγκάη αλλά προς την επαρχία Χενάν, όπου είχαν ταϊστεί. Εκεί οι δύο συνεργοί τα έβαλαν σε κουτιά και τα μετέφεραν με τρένο στη Σανγκάη. Στη συνέχεια τα άφησαν ελεύθερα σε ένα σημείο κοντά στη γραμμή τερματισμού, με αποτέλεσμα να τερματίσουν μέσα στην πρώτη τετράδα. Ωστόσο, ο χρόνος- ρεκόρ που κατέγραψαν τα περιστέρια για την απόσταση των 750 χλμ. του αγώνα έβαλαν σε υποψίες τους διοργανωτές του διαγωνισμού.

Οι δύο άνδρες προσπάθησαν να καλύψουν την απάτη τους σκοτώνοντας τα πουλιά (τα οποία ξεπερνούσαν το όριο ηλικίας του ενός έτους που έθεταν οι κανονισμοί του διαγωνισμού) και παράλληλα αρνήθηκαν να εισπράξουν την αμοιβή τους. Παρ' όλα αυτά όμως δεν κατάφεραν να ξεφύγουν από το γράμμα του νόμου. Καταδικάστηκαν για απάτη σε ποινή φυλάκισης τριών χρόνων με αναστολή. Το δικαστήριο επέβαλε επίσης πρόστιμο 30.000 γιουάν (3.800 ευρώ) στον έναν από τους απατεώνες και 20.000 γιουάν στον συνεργό του.

Οι αγώνες με περιστέρια είναι πολύ δημοφιλείς στην Κίνα, ειδικά στους ηλικιωμένους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ