Σάββατο 14 Ιουλίου 2018

Η πραγματική μαγκιά, είναι η ασφαλής οδήγηση!

Αρκετές φορές στο διαδίκτυο και στα Μέσα Ενημέρωσης σχολιάζονται και χαρακτηρίζονται ως εικόνες τριτοκοσμικής κοινωνίας, τα προβλήματα στους δρόμους (λακκούβες), οι «ξεχειλισμένοι» από τα απορρίμματα κάδοι, η ρίψη μπάζων σε κοινόχρηστους χώρους, οι βανδαλισμοί σε πάρκα, παιδικές χαρές, κ.λπ.
  • Όσο τριτοκοσμικές είναι οι παραπάνω εικόνες, άλλο τόσο είναι τριτοκοσμική, η εικόνα του συμπατριώτη, ο οποίος οδηγεί μοτοσυκλέτα φορώντας μπλουζάκι χωρίς μανίκια (Μινέρβα), βερμούδα (κοντό παντελόνι) και σαγιονάρες μέσα στη βροχή! Το είδα κι αυτό, καρντάσια, όταν ξέσπασε το μπουρίνι την Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018 το απόγευμα και ο συγκεκριμένος τύπος οδηγούσε μούσκεμα, λες και είχε βγει από τη θάλασσα, για να φτάσει στο σπίτι του.
  • Το πιο σοβαρό ήταν, ότι δεν φορούσε προστατευτικό κράνος! Κι ερωτώ το εξής. Εάν γλιστρούσε η μοτοσυκλέτα στο βρεγμένο και ολισθηρό οδόστρωμα, έχανε την ισορροπία και έπεφτε, ποια θα ήταν η συνέπεια;
  • Το παραπάνω παράδειγμα, δεν δείχνει μόνο την τριτοκοσμική αντίληψη που έχουν κάποιοι συμπολίτες για την οδήγηση, αλλά και την πλήρη ανευθυνότητά τους. Δυστυχώς, αρκετοί θεωρούν ότι το αυτοκίνητο και η μοτοσυκλέτα δεν είναι «εργαλεία», για να μετακινούνται στη δουλειά, ή για να κάνουν εκδρομές, αλλά μέσο επίδειξης.
  • Όσα περισσότερα κυβικά εκατοστά είναι η μηχανή, όσο περισσότερο θόρυβο κάνουν ο κινητήρας και η εξάτμιση, όσο πιο μεγάλη είναι η ταχύτητα που οδηγούν, τόσο πιο «μάγκες» είναι!
  • Εάν δεν σοβαρευτούν, μην περιμένετε, καρντάσια, να μειωθούν η ηχορύπανση, οι επικίνδυνοι ελιγμοί, οι παραβιάσεις του Κ.Ο.Κ., τα τροχαία ατυχήματα, οι τραυματίες και το κυριότερο, οι απώλειες ζωών στην άσφαλτο.
  • Απευθύνομαι στους νέους στην ηλικία οδηγούς, που μπορούν να αλλάξουν την κακή νοοτροπία και τους λέω ότι, η πραγματική μαγκιά είναι η ασφαλής οδήγηση.

Περισσότερα για την Καβάλα, την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, στο k-tipos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ